PKK'ya peş peşe darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Bölücü terör örgütü PKK ile mücadele aralıksız devam ediyor. ırak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'ya peş peşe darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında da 2 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Böylece bir günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyona ilişkin bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

TERÖRİSTLERE KOMANDO DARBESİ
"Kahraman Mehmetçik, teröristle mücadelesini Suriye’nin kuzeyinde de etkin ve kararlı şekilde sürdürüyor. Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK/YPG’li terörist, komandolarımızın başarılı müdahalesiyle etkisiz hâle getirildi.

"IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait jetler, Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi. Operasyonda 2 PKK'lı terörist öldürüldü. MSB'nin açıklamasında, "Her nerede olurlarsa olsunlar, PKK’lı teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyoruz. Irak’ın kuzeyinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist, düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi" ifadeleri kullanıldı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 7'YE YÜKSELDİ
Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 3 PKK/YPG’li terörist daha etkisiz hâle getirildi. Böylece Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7'ye yükseldi. MSB'den yapılan açıklamada, "Teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyoruz! Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 3 PKK/YPG’li teröristi daha etkisiz hâle getirdi" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem