"Pkk silahla değil silahlarını bırakıp gitmeli"

Başbakan Erdoğan, PKK'nın sınır dışına çekilme yöntemini açıkladı. Silahla değil, silahını bırakıp gitmeli.Erdoğan, günlerde PKK'nın sınır dışına nasıl çekileceğiyle ilgili tartışmaya son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan, terör örgütü üyelerinin silahlarıy

"Pkk silahla değil silahlarını bırakıp gitmeli"

Başbakan Erdoğan, PKK'nın sınır dışına çekilme yöntemini açıkladı. Silahla değil, silahını bırakıp gitmeli.

Erdoğan, günlerde PKK'nın sınır dışına nasıl çekileceğiyle ilgili tartışmaya son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan, terör örgütü üyelerinin silahlarıyla değil, silahlarını bırakıp sınır dışına gitmelidir dedi. Silahın risk olduğunu ve provokasyonlara açık bir durum yarattığını dile getiren Başbakan Erdoğan, silahsız çekilen örgüt üyelerine de güvenlik güçlerinin müdahale etmeyeceğini bildirdi.
 
Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
 
SİLAHINI BURADA BIRAKIP DA GİDEBİLİRLER
 
Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün, bırakır gider. Aksi takdirde bu iş provokasyona çok hazırdır. Hazırlanacak yasal zeminler Anayasa hükümlerine aykırı olamaz. Bu işin muhatabı hükümettir.
 
YENİ OSLO SÜRECİ YAŞAMAK İSTEMEM
 
Oslo sürecinde mağdur aranıyorsa başta MİT Müsteşarımdır ardından biziz. Orada fatura bize kesilmek istendi. Orada olmayan şeyler varmış gibi gösterilerek birçok maniplasyonlar yapıldı. Şimdi yeniden bir Oslo süreci yaşamak ister misiniz derlerse ben buna müsaade etmem. Demek ki gurbette farklı böcekler devreye girebiliyorlar, farklı servisler yapılabiliyorlar. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Burada gerçekten ülkemizin sınırlarını geçeceklerse silahı bırakmak suretiyle bu mümkün.
 
SİLAHSIZ OLANLARA SİLAH SIKMAYIZ
 
Silahı bıraktıktan sonra güvenlik güçlerimizin eli silahsız insana silah sıkması sözkonusu olamaz.
 
NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER, BİLMEM
 
Ülkemin dışında sorun o ülkedir. İlla da Irak diye bir şey yok. Belki Suriye'ye, İran'a, Avrupa'ya gidecek. Bunu bilemem. Ben şunu biliyorum, ülkemin refahı, huzuru çok önemli. Biz bu noktada Güneydoğu'da ekonomik noktada patlamayı gerçekleştirdiğimiz anda hava değişecektir.
 
Orada yaşayan benim Kürt kardeşim hayata başka bakacaktır. Onlar hayatı yaşayamadılar, istihdam noktasında olsun, gelir noktasında olsun. Bu insanlar kendini bulacaklar. Artık yeni bir hava Güneydoğu'da esmeye başlayacak. Ülkemin entelektüeli inanıyorum ki, bu süreci farklı değerlendirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem