Özgecan Aslan davasında yaşananlar

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı. Banttan okunan iddianame tamamlandı ve savunmalara geçildi.

Özgecan Aslan davasında yaşananlar
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı. Banttan okunan iddianame tamamlandı ve savunmalara geçildi. Ancak iddianame okunurken korkunç cinayetin detayları birkez daha cigerleri yaktı. Katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan'ı 'suçlu' ilan etti. kendisine saldırdığını onun da sinirlendiğini söyleyerek skandal bir savunma yaptı.
 
İLK KATİL ZANLISI GİRDİ SALONA
 
Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetinin ilk duruşması başladı. 108 kişilik salona ilk olarak Suphi Altındöken, ardından babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe getirildi. Salona dilekçeyle başvuran basın mensupları alındı, STK temsilcileri ile çok sayıda avukat da duruşmada hazır bulundu.
 
KAFA KARIŞTIRAN SU VE POĞACA DAĞITIMI
 
Tarsus Adalet Sarayı'ndaki duruşma devam ederken kadın sivil toplum örgütleri de adliye bahçesinde sloganlar atarak kadın cinayetlerini protesto etti. Türkiye'nin dört bir yanından cinayetle hayatını kaybetmiş kadınların yakınları da duruşmayı takip etmek için Tarsus'a geldi. Tarsus Belediyesi tarafından adliye önünde toplananlara poğaça ve su dağıtımı yapıldı. Bazı kadınlar ise suyu polisin dağıttığını zannederek almak istemedi.
 
DAKİKA DAKİKA DAVADA YAŞANANLAR:
 
10:40 Suphi Altındöken savunmasına yaparken ağlamaya başladı. Mahkeme başkanı 'Ağlamaları geçelim' diyerek tepki gösterdi.
 
10:30 Suphi Altındöken, yaşanan vahşetin detaylarını anlattıkça, salonda bulunan kadın avukatlardan tepki sesleri yükseldi.
 
10:28 Suphi Altındöken ifadesinin genelinde Fatih Gökçe'nin Özgecan Aslan'a cinsel saldırıda bulunmuş olabileceğini ifade ediyor.
 
10:23 Bunu ilk ifadesinde söyleyemediğini ifade eden Suphi Altındöken devamında şunları kaydetti: "Fatih Gökçe otobüsten indikten sonra 'Özgecan'ın boynuna bıçağı sapladım' dedi. Suphi Altındöken, ifadesini verirken sürekli ağlıyor.
 
10:20 Suphi Altındöken, olay günü Fatih Gökçe ile buluştuktan sonra, Fatih'in otobüse bindiğini kendisinin o an dışarda olduğunu ve bir süre sonra Fatih Gökçe'nin otobüsten fermuarını çekerek aşağıya indiğini söyledi.
 
10:18 Suphi Altındöken'in verdiği savunmaya göre, Özgecan Aslan 'suçlu' çünkü kendisine saldırmış, o da sinirlenmiş. Zaten sinirli biriymiş....
 
10:15 Suphi Altındöken olay günü Özgecan Aslan'ı bir alışveriş merkezi önünde otobüse aldığını söyledi. O an sefer saati dışında oldugu için Özgecan'ın kendisine para teklif ettigini ve Mersin'e bırakmasını istediğini, bu yüzden Özgecan'ı arabasına aldığını söyledi.
 
10:08 Suphi Altındöken, savunmasına başlarken mahkeme başkanına 'salonda telefon kullanmak, görüntü almak serbest mi?' diye sordu. Mahkeme Başkanı, Suphi Altındöken'e bu sorunun gereksiz olduğunu söyleyerek, savunmasına başlamasını istedi.
 
10:04 İddianamenin okunması tamamlandı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanıklardan Ahmet Suphi Altındoken savunmasına başladı.
 
09:55 İddianamenin okunnmasına devam ediliyor. Çok uzun olması sebebiyle iddianame bant kayıttan salona dinletiliyor.
 
09:45 CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak duruşmayi izleyenler arasında.
 
09:40 Duruşmada kimlik tespitleri tamamlandı. İddianame okunuyor.
 
09:35 Kimlik tespitleri yapılıyor. Salon 90 kişilik olduğu için yüzlerce avukat davaya giremedi.
 
09:30 Duruşma, iki kadin üye, bir başkan yüzlerce avukat ve kitle örgütü temsilcileri ile Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan'ın ve sanıklarin katılımıla başladı.
 
09:00 Tarsus Adliyesi önünde kadın cinayetlerine tepki gosteriliyor. Tarsus Kadın Platformu, "Kadın, yaşam, özgürlük sloganları atarak adliye bahçesinde toplanmaya başladı.
 
Tarsus Kadın Platformu adına Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel basın açıklaması yapıyor. Yücel, 'Katilleri koruyan erkek adaletin karşısında olacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem