Ortadoğu krizine Trabzon’dan açıklama…

Kriz iki ülkeyi etkilemezSuriye meselesi nedeniyle Rusya ile Türkiye arasında krize neden olmuştu. Çıkan krizin ise iki ülke dostluğunu bitirmeyeceğini belirten Trabzon Rus Başkonsolosu Dimitry Talanov barışçıl açıklamalarda bulundu.İKİ ÜLKE BERABERTürkiy

Ortadoğu krizine Trabzon’dan açıklama…

Kriz iki ülkeyi etkilemez

Suriye meselesi nedeniyle Rusya ile Türkiye arasında krize neden olmuştu. Çıkan krizin ise iki ülke dostluğunu bitirmeyeceğini belirten Trabzon Rus Başkonsolosu Dimitry Talanov barışçıl açıklamalarda bulundu.

İKİ ÜLKE BERABER

Türkiye İle Rusya arasında gerilime neden olan Suriye’deki iç çatışmaya Trabzon Rus Başkonsolosu Dimitry Talanov son noktayı koydu. Talanov, Rusya ile Türkiye arasında ticari ve siyasi bir kriz olmayacağını belirterek Cenevre’de yapılacak olan barış toplantısına iki ülke beraber katılacağını bununda önemli olduğunu belirtti.

İKİ LİDER ÇÖZÜM BULUR

Açıklamasında Türk dış işlerinin Rusya gibi düşündüğünü ifade eden Talanov, “Türk tarafının Suriye Politikası sadece siyasi bir tutumdur. Rusya’nın da bu tutumunu biz siyasi olarak görüyoruz. Kasım ayının sonuna doğru iki ülkenin lideri  ST. Petersburg’da bu konuyu görüşerek bir çözüm bulacaklarına inanıyorum.”dedi.

Ortadoğu’daki gerilimli gelişmeler sonrası 3 senedir iç çatışmaların devam ettiği Suriye’de Türkiye’nin Muhalifleri desteklemesi Rusya’nın ise Esat yanlı tavır koyması akıllara Türkiye ile Rusya arasındaki ticari kriz olur mu sorusunu getirmişti. Hafızalarda yer tutan soruya cevap veren Rusya Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, olayları siyasi olarak gördüklerini ifade etti. Türk Hükümetinin, Suriye politikaları ticareti etkilemeyeceğine inandığını ifade eden Talanov, “ Son dönemlerde Ortadoğu’da olan gerginlik iki ülke arasında bulunan ticari ilişkileri etkileyeceğine inanmıyorum. Türk tarafının Suriye Politikası sadece siyasi bir tutumdur.”dedi.

FİKİR AYRILIĞI YOK

Talanov, “Rusya’nın da bu tutumunu biz siyasi olarak görüyoruz. Kasım ayının sonuna doğru Türkiye Devlet Başkanı ile bizim Ülkemizin Devlet Başkanı ST. Petersburg’da bir araya gelerek Suriye meselesini görüşecekler. Türkiye Dış İşleri Bakanlığını yapmış olduğu açıklamalara da baktığımız zaman ise şunu görmekteyiz aynı bizim gibi görüş bildirmektedirler. Bu durumda fikir ayrılığı olmadığını gösteriyor. Cenevre’de yapılacak toplantıya Rusya ve Türkiye beraber katılarak tüm dünya’ya dostluğunu göstermiş olacak.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem