Okuduğu okula silahla gelince... !

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'ne bağlı Memmingen kentinde, okuduğu okula 2 silahla gelen 8'inci sınıf öğrencisi havaya bir el ateş etti.Olay sırasında 280 öğrenci ile çok sayı öğretmenin bulunduğu okulda büyük panik yaşanırken saldırgan yakalanarak gözaltın

Okuduğu okula silahla gelince... !

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'ne bağlı Memmingen kentinde, okuduğu okula 2 silahla gelen 8'inci sınıf öğrencisi havaya bir el ateş etti.

Olay sırasında 280 öğrenci ile çok sayı öğretmenin bulunduğu okulda büyük panik yaşanırken saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

 

ÖĞRENCİLER SINIFLARA KİLİTLENDİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, dün saat 12.00 sıralarında saldırgan okulun giriş kapısında yaşadığı tartışmanın ardından bahçede havaya bir kez ateş ederek kaçtı. Olayın ardından okul yönetimi hoparlörle öğrencilere sınıflarını terk etmemeleri uyarısında bulundu. Uyarının ardından öğretmenler de sınıflarının kapılarını kilitledi. Olay sırasında okulda yaklaşık 280 öğrenci ile çok sayıda öğretmenin bulunduğu belirtildi.

Okul yönetiminin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinden bazıları saldırganın okulda olma ihtimaline karışı arama yaparken diğer polis ekipleri de sınıflarda bulunan öğrenciler ile öğretmeleri tahliye ederek okuldan uzaklaştırdı. Polisin tüm aramalarına rağmen okulda bulunamayan saldırganın kimliğini tespit eden polis ekipleri arama çalışmalarını dışarda da sürdürdü.

Saat 17.30 sıralarında saldırganın okula getirdiği 2 silahı ile birlikte Memmingen şehrine bağlı Steinheim kasabasında ki futbol stadında olduğunu öğrenen polis ekipleri stadın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Polisleri fark eden saldırgan havaya çok sayıda ateş ettikten sonra silahlardan birini başına dayayarak intihar etmek istedi.

 

Bunun üzerine olay yerine S.E.K. Özel polis timleri ile kriminal piskologlar sevk edildi. Yaklaşık iki buçuk saat süren ikna çalışmalarının ardından saldırgan silahlarıyla birlikte teslim oldu. Henüz ismi açıklanmayan 14 yaşındaki saldırgan gözaltına alındı.

 

Dr. Ivo Holzinger Belediye Başkanı'nın Danışmanı Margaretha Böck, olay yerine gelerek operasyonu gerçekleştiren polislerle Steinheim Spor Derneği'nin yöneticilerini tebrik ederken Resmi bir gezi için Berlin'de bulunan Memmingen Belediye Başkanı Dr. Ivo Holzinger ise olayı haber almasının ardından Memmingen geri döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem