MSB duyurdu! 2 terörist teslim oldu. 26 Nisan 2023

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2 PKK’lı teröristin daha Habur’daki Hudut Karakoluna teslim olduğunu duyurdu.

MSB duyurdu! 2 terörist teslim oldu. 26 Nisan 2023

Türk askerinin operasyonlarıyla nefes alamaz hale gelen bölücü terör örgütü PKK'da çözülme devam ediyor. Örgütten kaçan 2 PKK'lı daha teslim oldu.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Pençe serisi operasyonları ile inlerine girdiğimiz terör örgütü PKK’dan kaçış sürüyor. Irak’ın kuzeyindeki barınma kampından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim oldu" ifadelerine yer verildi.

MSB duyurdu! 2 terörist teslim oldu

HUDUT KARTALLARINDAN GEÇİT YOK
Öte yandan sınır bölgelerinde de güvenlik güçleri göz açtırmıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a kaçmaya çalışan 3 şüphelinin yakalandığını, şüphelilerden birinin PKK'lı olduğunu duyurdu.

MSB'nin açıklamasında, "Hudutlarımızın güvenliği için yasa dışı geçişlerle mücadelemiz sürüyor. Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan birinin PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" denildi.

BAKAN AKAR'DAN TERÖRLE MÜCADELEDE MESAJI
Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, ilçe ziyaretlerinde yaptığı konuşmasında, terörle mücadeleye ilişkin kararlılık mesajı verdi. Mehmetçiğin bir taraftan depremle diğer taraftan da terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti.

Gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden zorlu arazi ve hava şartlarında terörle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Akar, “Mehmetçik Irak’ın kuzeyinde, saklandığı barınakları, sığınakları, korunakları, sözde karargahları teröristlerin başına yıkmaya, teröristleri kazdıkları çukurlara gömmeye devam ediyor” diye konuştu.

Mehmetçiğin vatan, millet, bayrak için mücadele ettiğini aktaran Akar, “Mehmetçik son bir hafta içinde Irak’ın, Suriye’nin kuzeyinde 21 teröristi etkisiz hale getirdi. İnşallah en son teröristi de etkisiz hale getirinceye kadar mücadele devam edecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem