MHP’den AK Parti’ye "Haydi Bismillah" önerisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Haydi Bismillah" şarkısının yasaklanmasına ilişkin AK Parti'ye, "Bence sizin bu noktada konuyu gündeme getirip itiraz eden şahsiyete ve bunu yasaklayan YSK'ya bir ödül vermeniz lazım" önerisinde bulundu.Partil

MHP’den AK Parti’ye "Haydi Bismillah" önerisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Haydi Bismillah" şarkısının yasaklanmasına ilişkin AK Parti'ye, "Bence sizin bu noktada konuyu gündeme getirip itiraz eden şahsiyete ve bunu yasaklayan YSK'ya bir ödül vermeniz lazım" önerisinde bulundu.

Partiler arası bayramlaşma ziyaretleri kapsamında AK Parti heyeti, MHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Akın ve Kadın Kolları MKYK üyesi Merve Arslaner'den oluşan AK Parti heyetini MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya karşıladı.

Ziyaretin gündeminde AK Parti'nin 1 Kasım kampanyası için hazırlattığı "Haydi Bismillah" şarkısının CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın başvurusuyla YSK tarafından yasaklanması yer aldı. Ziyarette konuşan MHP'li Karakaya, son zamanlarda terör örgütü PKK ile mücadelede verilen şehitler ve Mekke'de meydana gelen olaylardan dolayı buruk bir bayram yaşandığını dile getirdi.

"Seçim dönemi çok hassas bir dönem" diyen Karakaya, "MHP olarak özellikle bu dönemde bir seçim yapılmasının çok uygun olmadığını ifade ettik ama sonuçta bu nasipmiş diyelim. İnşallah bu seçimin sağlıklı kazasız belasız bir şekilde atlatılmasını sağlayacağız diye bekliyoruz. Seçim güvenliği son zamanlarda önemli bir sorun haline geldi belli bölgelerde. Seçim güvenliği noktasında ciddi endişeler var. Bunlar çekindiğimiz konular" ifadelerini kullandı.

"SANDIKLARIN TAŞINMASI DOĞRU DEĞİL"

Devletin hükümranlık haklarına bir ziyan olmadan, bir halel getirilmeden bu 1 Kasım'ın sonuçlandırılmasını umduklarını vurgulayan Karakaya, şöyle devam etti:

"Taşıma sistemiyle oy kullanılmasında bazı önlemlerden bahsediliyor. Sandıkların başka bölgelere konulması biçiminde. Biz MHP olarak böyle bir yaklaşımın da doğru olmadığını ifade ediyoruz. Çünkü devletin belli bölgelerde belli mahallerde sandık koymamasını hükümranlık hakkıyla doğrudan alakalı görüyoruz. İnşallah devlet olarak varlığımızı her yerde hissettirelim. Ülkenin tamamında bir seçimin yapılmasını ve her yerde sandık konulmasını MHP olarak biz ülkeyi yönetenlerden istiyoruz. Aksi takdirde özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde seçime katılım oranlarının çok düşük olmasının sonrasında getireceği, özellikle de uluslararası arenada yaratacağı tartışmaları da iyi düşünmek gerekir. Bu konuların düşünüleceğini tekrar düşünülmesi gerektiğini ifade etmeden geçemeyeceğim."

"SEÇİM SANDIKLARININ TAŞINMASI KARARI YSK'NIN"

Karakaya'nın sözlerinin ardından konuşan AK Partili İşler, "Terörle mücadele konusunda bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar oldu. Hendekler kazıldı... Milletin iradesinin sandığa gerçek anlamda yansıması yönünde güvenlik güçlerimizin, YSK'nın ve ilçe seçim kurullarının biliyorsunuz tamamen bağımsız kurullar, onların almış olduğu kararlar çerçevesinde bazı yerlerdeki sandıkların taşınması son günlerde gündeme geldi. Bunlar tamamen hem güvenlik açısından hem seçmenin iradesinin sandığa yansıması açısından önemli buluyorum. Orada ciddi bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin getirmiş olduğu bazı olumsuzluklar söz konusu. Onlardan hareketle valiliklerimizin, il ve ilçe seçim kurullarının yapmış oldukları müracaatlar çerçevesinde almış oldukları kararlara bizler de AK Parti olarak hükümet olarak siyasi partiler olarak uymak durumunda. Alınan kararların da hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Sohbet havasında geçen ziyarette Mevlüt Karakaya, çözüm sürecine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Biz MHP olarak hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık ama belli konularda endişelerimiz oldu, kaygılarımız oldu. O endişe ve kaygıların giderilmesi konusunda taleplerimiz oldu. Çünkü biz yakın geçmişe baktığımızda bazı konulardaki öngörülerimiz hatta o konulardaki bazı proaktif tedbirlerin alınması noktasındaki çağrılarımız belki karşılıksız kaldı ama sonuç itibariyle "Biz haklı çıktık" deme gibi bir kolaycılığa da sarılmak istemiyoruz. Çözüm süreci özellikle burada kastettiğim konu. Hükümetin tabi ki biraz bedeli ağır oldu ama sonuç itibariyle MHP'nin çözüm süreci ile ilgili söylemiş oldukları ve paylaştığı tedbir alınmasını istediği birçok konudaki haklılığı da bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Haklı olmak değil kastımız ama umuyoruz ki hükümet bu sorunun geçmişte söylediğimiz ve haklı olarak da ortaya çıkmış olan bu hususların farkına varmıştır diye bekliyoruz. Çünkü bugün 20 Temmuz'da başlayan bu terör olayları, kaybettiğimiz canların geri dönüp baktığımızda tek sebebinin çözüm süreci olduğu artık hükümet tarafından da kabul edilir bir durum oldu."

"DEVLET KARARINDAN HEMEN VAZGEÇMEZ"

Karakaya'nın çözüm süreci açıklamasında anında cevap veren İşler, "Bu ülkede aslında 2013 yazından baharında başlayan çözüm süreci devletin şefkatini ve merhametini oradaki halka göstermesi açısından son derece önemli. Bugün o halka gösterilen şefkat ve merhamet neticesinde terörist örgüt çok istemesine rağmen halkı yanına çekememiştir. Dolayısıyla çözüm sürecine bu bakımdan önem atfediyorum. Ama devletimiz bu çözüm sürecini başlattığında bu topraklarda kan ve gözyaşı akmasın temennisiyle bu yapıldı" ifadelerini kullandı.

"Devlet karar alırken etraflıca düşünür ve ondan sonra kararını alır" diyen İşler, şöyle devam etti:

"Ama bir şeye karar verdikten sonra hemen başkası yanlış yaptı görüldüğü zaman hemen vazgeçmez. Gözler takip eder. 24 Temmuz'da başlayan bu harekatta şunu gördük ki devlet gerekli tedbirleri almıştır. Terör örgütünün tepesine en güçlü şekilde inmiştir. Bundan dolayı da terör örgütünün yöneticilerinin yapmış olduğu açıklamalarda da görüyoruz bittik tükendik noktasına gelmiştir. Bundan sonra da hakikaten milletimizi devletimizi ve ülkemizi rahatlatacak tek konu varsa o da bu topraklarda artık herhangi bir gücün silah bulundurmaması konusudur. Bu konuda da devletimiz son derece kararlıdır. Bunu da millet olarak başaracağımızı düşünüyorum."

CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

Ziyarette Emrullah İşler 1 Kasım seçimleri öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasi parti liderlerine yönelik centilmenlik çağrısını tekrarladı. Karakaya ise bu çağrıya şöyle yanıt verdi:

"Kamu gücü kullanılarak, devlet gücü kullanılarak bir haksız rekabet oluşturulmazsa, öyle bir gerginlik olması pek mümkün görünmüyor. İnşallah o noktada AK Parti olarak gerekli hassasiyeti göstereceksiniz. Yine bayrak kullanılması konusunda, bayrak asılması konusunda bazı açıklamalar oldu. Bütün siyasi partiler de buna katıldı. Seçim büroları parti merkezlerinin ilçe merkezlerinin dışındaki alanlarda sokaklarda bayrak asılmaması noktasında, biz MHP olarak, bunun özellikle bu yaşadığımız olayları da dikkate aldığımızda, yeniden seçim olması münasebetiyle, çevre kirliliğinden uzak duracak ve bu tarz davranışlarda karşılıklı centilmenlik anlaşmasıyla ve bu anlaşmaya da uyarak bir seçim yürütmemizin faydalı olacağına inanıyoruz."

"BİZ "YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER" DİYEN BİR PARTİYİZ"

Ziyaretin son bölümünde Karakaya, AK Parti'nin 1 Kasım kampanyası için hazırlattığı ve YSK tarafından yasaklanan "Haydi Bismillah" şarkısını hatırlatınca, İşler, "Yaptırmış olduğumuz seçim müziğine YSK'dan bir yasaklama geldi ama partimizin bir itirazı var, ondan sonra bakalım" diye konuştu.

Ardından Mevlüt Karakaya, "Her seçimde böyle bir şansınız oluyor, CHP yine o noktada yetişti imdadınıza. Dolayısıyla böyle bir itiraz ile birlikte bugün basında medyada "CHP Bismillah'ı yasaklattı" şeklinde alanda sahada son derece katkı sağlayacak bir durum ortaya çıkmış oldu. Biz ona hep öyle diyoruz yani. AK Parti ne zaman sıkışsa CHP bir ip atıyor, bir şeyde bulunuyor. Gerçi biz hep "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber" diyen bir partiyiz. Demeye de devam edeceğiz" dedi.

Emrullah İşler ise, "Biz de toplum olarak her işe başlarken bismillah diyoruz, besmele çekiyoruz. Doğrusu neden yasaklandı ben de anlamış değilim. Öyle bir Sayın milletvekilinin başvurusu üzerine YSK böyle bir karar aldı. Hayırlı olsun diyoruz. Gerekirse başka bir müzik de yapılabilir" yanıtını verdi.

KARAKAYA'DAN "HAYDİ BİSMİLLAH" ÖNERİSİ

Bunun üzerine Emrullah İşler'e bir öneride bulunan Karakaya, "Kampanyaların tanıtımların önemini biliyoruz. Bir de bu işler çok kolay değil maliyetli işler. Şimdi bir müzik yapılır, hepimiz siyasi partiler olarak bunları yaptırıyoruz ama tanıtımları gerçekten maliyetli oluyor, vatandaşlara ulaştırma noktasında. Bence sizin bu noktada konuyu gündeme getirip itiraz eden şahsiyete ve bunu yasaklayan YSK'ya bir ödül vermeniz lazım" dedi.

Bu sözlere gülerek karşılık veren İşler, "Siyasi konulara iyice daldınız artık Mevlüt Bey" demesi üzerine Karakaya, "Belki de iki ay boyunca duyuramayacağınız bir şeyi veya çok az duyuracağınız bir şeyi birkaç saat içerisinde hakikaten tüm Türkiye'ye duyurmuş oldunuz. Kolay iş değil. Bu işlerin maliyeti gerçekten tanıtım noktasında yüksek. Parasal boyutuyla bakacak olursanız milyonları verseniz bu tanıtımı yapamazdınız. Bence ödül verin seçimden sonra" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem