Köşk seçimlerinin tarihi belli oldu!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 yılı dolduracağını, Köşk seçimlerinin 2014 yılında yapılacağını söyledi.Bir televizyon kanalındaki programa katılan Bozdağ, "Cumhurbaşkanı hangi hukuka göre seçildiyse görev süresini de ona

Köşk seçimlerinin tarihi belli oldu!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 yılı dolduracağını, Köşk seçimlerinin 2014 yılında yapılacağını söyledi.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Bozdağ, "Cumhurbaşkanı hangi hukuka göre seçildiyse görev süresini de ona göre tamamlar. Sayın Gül, 7 yıllığına seçilmiştir. O nedenle görev süresi eski hukuka göre 7 yıldır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014 yılında yapılacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı ve Şike Yasası nedeniyle yaşanan gelişmelerin 'AK Parti'de liderlik mücadelesi' şeklinde değerlendirilmesini eleştiren Bekir Bozdağ, partide böyle bir sorun yaşanmayacağını savundu. AK Parti'nin darbe planları, 27 Nisan bildirisi, kapatma davası gibi badireler atlatmasına rağmen dimdik ayakta kaldığını, bugün geçmişe göre daha güçlü olduklarını ifade eden Bozdağ, "AK Parti'ye siyaset mühendisliği işlemez. Bizi bölmeye çalışanlar bölünür, çarpmaya çalışanlar çarpılır" diye konuştu.  

"DERSİM 'DEVLET', MARAŞ-SİVAS OLAYLARI 'DERİN DEVLET' OPERASYONU"

Dersim olayları ile ilgili tartışmaları değerlendiren Bozdağ, CHP'den gelen "Maraş, Sivas'la da yüzleşin" eleştirisine tepki gösterdi. Dersim olayının 'devlet', Maraş, Sivas, Çorum olaylarını ise 'derin devlet' operasyonu olduğunu belirten Bozdağ, şunları söyledi: "Silivri'de devam eden yargılamalarda ismi geçen kişilerle alakalı iddialar var. Derin devlet gibi. Sivas'ta, Çorum'da, Maraş'ta da derin devlet iddiaları var. O zaman Sayın Kılıçdaroğlu'nun Silivri'de ne işi var? Sözlerinde samimi ise o zaman derin devlet iddiaları üzerinde dolaşan kişilerin avukatlığını yapmaktan vazgeçmesi lazım. Önce onun yüzleşmesi lazım."  

"YARGIYI HİÇBİR PARTİ ELE GEÇİREMEZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HSYK ve yargıya dönük eleştirilerini de cevap veren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP'nin geçmişte yargıyı 'ön bahçesi-özel mülkü' gibi gördüğünü öne sürdü. 12 Eylül'de yapılan refarandum ile 'al gülüm-ver gülüm' döneminin sona erdiğini belirten Bozdağ, "Şimdiki sistemde ise yargıyı kimsenin ele geçirme imkanı yok. Demokratik kurallar içerisinde işleyen bir yapı var ve eskiden işleyen kapalı devre kast sistemi bozuldu. Yargıyı ele geçirmek isteyen bir parti elindeki tüm imkanları verir mi? Biz yargı bağımsız olsun diye hepsini verdik. CHP'nin itirazı bugüne kadar yargıyı artık özel mülkü gibi kullanamamasından kaynaklanan bir itirazdır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem