Koşaner 3. istifasını isteyen oldu!

Emekliliğini isyeterek bir anlamda istifa eden Org. Işık Koşaner, Cumhuriyet tarihinde görev süresi bitmeden istifasını isteyen 3. Genelkurmay Başkanı oldu...Cumhuriyet tarihinde görev süresi bitmeden istifasını isteyen ilk Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ

Koşaner 3. istifasını isteyen oldu!

Emekliliğini isyeterek bir anlamda istifa eden Org. Işık Koşaner, Cumhuriyet tarihinde görev süresi bitmeden istifasını isteyen 3. Genelkurmay Başkanı oldu...

Cumhuriyet tarihinde görev süresi bitmeden istifasını isteyen ilk Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ’du. Necdet Üruğ, 15 Haziran 1987’de istifa etmiş, bu istifanın Kara Kuvvetleri Komutanı Necdet Öztorun’un Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasının yolunu açmak için gerçekleştiği belirtilmişti.

3 Aralık 1990’da da Necip Torumtay görev süresi sona ermeden kendi isteği ile Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrıldı. Görevden ayrılmasına sebep olarak 1. Körfez Savaşı’nda hükümetin tutumuna tepki olduğu öne sürüldü.

Necip Torumtay İstifa mektubunda “inandığım prensiplerle ve devlet anlayışımla hizmete devamı mümkün görmediğim için istifa ediyorum” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem