Korkunç patlama Meclis'te

 CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar'daki patlamayı Meclis'e taşıyarak, "Elektrikle aydınlatılmadığı halde gece saat 21.15 gibi bir saatte cephane sayımı yapılması doğru mudur?" diye sordu.CHP'li Toptaş, TBMM Başkanlığı'na, Başbak

Korkunç patlama Meclis'te

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar'daki patlamayı Meclis'e taşıyarak, "Elektrikle aydınlatılmadığı halde gece saat 21.15 gibi bir saatte cephane sayımı yapılması doğru mudur?" diye sordu.

CHP'li Toptaş, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Olayın ciddi olarak soruşturulup sonuçlarının açıklanmasını beklediklerini ifade eden Toptaş, "Ancak şu aşamada bazı yayın organları ve halk arasında içten içe konuşulan ve tüm toplumu kaygılandırılan, sayım yapılan bombaların bir kısmının 70-80 yıllık ve güvenliksiz olduğu,mühimmat deposunda sayım değil havaalanı üzerinden güney sınırlarımıza acil nakli yapılmak üzere işlem yapıldığı konularındaki kuşkuların derhal ortadan kaldırılması için her demokrasi ile yönetilen devlette olduğu gibi halkımızın açık, net ve inandırıcı bilgilere ihtiyacı vardır" dedi.

"Yetkililerin bildirdiklerine göre patlayan el bombaları Susurluk'taki kapatılan bir depodan Afyonkarahisar'daki depoya nakil edilmişlerdir.Nakledilen bombaların cins, tip, menşei ve üretim yıllarının belirtilerek, neden Afyonkarahisar'a nakledildiklerini açıklanması gerektiğini düşünüyor ve açıklanmasını bekliyoruz?" diyen Toptaş, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Boş alanı son derece az olan bir mühimmat deposunda 30 civarında er (çoğunluğu kısa dönem asker olan) ve erbaş ile sayım yapılması doğru mudur?

Türkiye'nin en önemli mühimmat depolarından biri olan Afyonkarashisar'daki bu depo Ataköy,Kışlacık köyleri ve Merkez Kanlıca Mahallesinin yerleşim alanları içerisindedir.Türkiye'de yerleşim yerleri içerisinde kaç adet mühimmat deposu bulunmaktadır? NATO standartlarına göre yerleşim yerlerine mühimmat deposu konuşlandırılması mümkün müdür?

Bu mühimmat deposu geceleri elektrikli araçlarla aydınlatılmakta mıdır?

Elektrikle aydınlatılmadığı halde gece saat 21.15 gibi bir saatte cephane sayımı yapılması doğru mudur?Gece sayım yapılmasının olağandışı bir uygulama olduğu işin uzmanları tarafından belirtilmektedir.Hal böyle iken bu mühimmatın alelacele Afyonkarahisar Askeri Havaalanına nakledilip buradan güney sınırlarımıza sevk edileceği doğru mudur?

Patlamaların yoğun olarak yaşandığı bölge halkı ve mühimmat deposunun bulunduğu kışlada bulunan askerlere psikolojik destek vermeyi düşünüyor musunuz?

Patlamanın yaşandığı kışladaki askerlere izin vermeyi ve başka yerlere nakletmeyi düşünüyor musunuz?

Her türlü riski taşıyan ve yerleşim yeri içerisinde bulunan bu depoyu bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için yerleşim yerleri dışına taşımayı düşünüyor musunuz?

Bu patlamalar nedeniyle bölge halkının uğradığı zararı en kısa zamanda tazmin etmeyi planlıyor musunuz?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem