KESK'ten AK partiye eleştiri

KESK Trabzon Şubesi bugün Trabzon Gazeteciler cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.Toplantıda KESK'in yanı sıra CHP ÖDP Halkevleri TKP ve TEÖM temsilcileri hazır bulundu. Sivil Toplum Örgütleri adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Muhammet İkinci şun

KESK'ten  AK partiye eleştiri

KESK Trabzon Şubesi bugün Trabzon Gazeteciler cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.Toplantıda KESK'in yanı sıra CHP ÖDP Halkevleri TKP ve TEÖM temsilcileri hazır bulundu. Sivil Toplum Örgütleri adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Muhammet İkinci şunları söyledi:

Dün Fatih Eğitim Fakültesinde daha önce Hopa’da, Gerze’de,Tortumda,Karaçam’da tanık olduğumuz AKP’nin ‘İleri Demokrasi’ oyununun yeni perdesini izledik.

300 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin bulunduğu ülkemizde’’ Diplomalı işsiz olayacağız’’ diyen, KPSS sistemini eleştiren öğrencilere saldırdı.Saldırıyı gerçekleştirenler arasında bulunanların iktidar partisine mensup bir belediyeye ait ulaşım aracı ile fakülte yerleşkesine gelmiş olması manidardır.Geçen yıl YGS de yaşanan kopya skandalı ardından öğrencilerin tepki göstermesi üzerine Sayın Başbakan’ın ‘Bizde meydanlara öğrenci çıkarırız’ ifadesinin karşılığını böylelikle görmüş olduk.

Üniversitelerin kayıt paraları ve katkı payları ile yoksul halk çocuklarına kapatılmaya çalışıldığıbir süreç yaşanmıyor mu? Ailelerinin çok ağır koşullardabüyük fedakarlıklar yaparak okuttuğu gençlerimiz işsiz değil mi?

Herkez için iş,güvenceli bir gelecek , insanca yaşayacak ücret istemek suç mu?Niçin bu talepleri dile getirenlere tahammül edilmez?Bu soruların cevaplarını halkımızın vicdanına ve sağduyusuna bırakıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem