Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi çıkışı gündem oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan yayınladığı video ülke gündemine otururken destek verenler de oldu tepki gösterenler de.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi çıkışı gündem oldu

Yaklaşan genel seçimler öncesinde partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyorlar.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yayınladığı videolar ile seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu yayınladığı son videoda ise “Alevi” başlığını kullandı ve ülkede can yakan mehzep tartışmaları olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacak gençlere seslenerek "Artık ayrışmaları konuşmayacağız. İlk oyunu verecek olan evlatlarım. Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancıyla yetişmiş, samimi bir Müslümanım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:
Sevgili genç arkadaşım. Ülke olarak önümüzde bir eşik var. Ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın.

"Alevi olmaz" diyen bu sisteme doğru, dürüst, ahlaklı olan diyecek misin? Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın?”

TEPKİ GÖSTEREN DE OLDU DESTEK VEREN DE 
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı sözler bir kesim tarafından destek görürken, diğer kesim tarafından da “Ayrımcılık” iddiasıyla tepki gösterildi.

DEMİRTAŞ VE İMAMOĞLU’NDAN DESTEK
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışına ilk desteklerden biri İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.
Ekrem-İmamoğlu-7
İmamoğlu sosyal medya hesabından ““Kimlikleri değil başarıları, ayrışmaları değil ortak hayallerimizi konuşma zamanı” Biz milletçe biriz, 13. Cumhurbaşkanımızın sözlerine ben de imzamı atıyorum.” İfadelerini kullandı.

Diğer destek ise HDP’li Selahattin Demirtaş’tan geldi.
Demirtaş da yaptığı paylaşımda “Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli. Bu topraklarda ayrımcılık olmadan, eşitçe, kardeşçe, huzur içinde yaşamak mümkün. Sayın Kılıçdaroğlu'nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum.” İfadelerini kullandı.

İLK TEPKİ SÜLEYMAN SOYLU'DAN

İçişleri Bakanı süleyman Soylu videonun yayınlanmasının ardından ilk tepkiyi sosyal medya hesabından verdi.

Soylu "Alevi, Sünni, Recep Tayyip Erdoğan, 85 milyonun Cumhurbaşkanı" mesajını paylaştı.

süleyman-soyluu

DEVLET BAHÇELİ’DEN SERT TEPKİ
Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanı devlet Bahçeli de Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sert tepki gösterdi. 
Devlet-Bahçeli'den-6'lı-masaya-Erdoğan-çağrısı!
Bahçeli “Bayram günleri bu birlik ve kardeşliği daha da pekiştirip temellendirmektedir. Aynı zamanda bayram günleri barış ve huzurun, hürmet ve muhabbetin parlayan meşalesidir. Bizim hem bayramımız bir hem de bayrağımız birdir. Bunun yanında millet olarak vatanımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir, kıblemiz bir ve aynıdır. Fakat ayrımcılığa sapanlar, ayrıştırmanın hesabına sarılanlar, etnik ve mezhebi ayrılıklarını derin uçurumuna savrulanlar elbette iyi niyetli olmayan, milli ve manevi değerlerden nasibini almayan muhterislerdir." İfadelerini kullandı.

önder aksakal

AKSAKAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Tarafsız Bölge programında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. CHP liderini inançlar üzerinden bölücülük yapmakla eleştiren Aksakal, "Siyasette mezhepsel ve inançsal özellikler öne konulamaz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem