Kedi ve köpek sahipleri dikkat! Son gün 31 Aralık

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın evcil hayvanlara deri altı mikroçip takma zorunluğu için yasa süre 31 Aralık itibarıyla son buluyor.

Kedi ve köpek sahipleri dikkat! Son gün 31 Aralık

 Çip taktırmayan hayvan sahiplerine 10 TL idari para cezası uygulanacak. İşte ayrıntılar..Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sahipli hayvanlara mikroçip uygulaması için belirlenen yasa sürenin dolmasına çok az kaldı. Evcil kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik 26 Şubat 2018 tarihinde yürürlüğe girmişti.

ÇİP ZORUNLU HALE GELDİ
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar da sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin deri altlarına mikroçip takılarak elektronik ortamda kayıt altına alınmaları zorunlu hale getirilmişti.

SON TARİHE SAYILI GÜNLER KALDI
Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise 5199 sayılı kanun doğrultusunda idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulamasında son tarih olan 31 Aralık'a ise sayılı günler kaldı.

"31 ARALIK'TAN SONRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK"
Konuya ilişkin konuşan Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, evcil hayvanlara çip takılmasının amacını kimliklendirme olarak ifade etti. Deri altına çiplerin enjeksiyon yoluyla takıldığını belirten Özkaya, "Bu kimlik sayesinde hayvanın yapılan operasyonları, aşılamaları veya ne kadar bilgi varsa hepsi gözükecek. Bununla ilgili uygulamalar 31 Aralık'ta son. Ondan sonraki uygulamalarda 5199 sayılı kanuna göre ceza işlem uygulanabilecek" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem