KCK davasında toplu tahliye

 BDP eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. Mahkeme ayrıca iddia edilen suç eylemlerinin Ankara Cumhuriyet Ba

KCK davasında toplu tahliye

 

BDP eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi.
 
Mahkeme ayrıca iddia edilen suç eylemlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın alanına girdiğini belirterek yetkisizlik kararı verdi.  21 sanık, Ankara TMK ile Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
 
İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasını BDP Milletvekilleri Gülten Kışanak, Pervin Buldan, Sebahat Tuncel, Emine Ayna'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi izledi.
 
Duruşmada görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara'daki ağır ceza mahkemelerine gönderilmesini talep etti.
 
Savcı, tutuklu yargılanan 13 sanığın, cezaevinde bulundukları süre ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği sürecin de göz önüne alınarak tahliyelerini istedi.
 
Mahkeme 1,5 saatlik aranın ardından eylemlerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetki alanına girdiğine hükmetti.Dava dosyasının yetkisizlikle Ankara Adliyesi'ne gönderilmesine karar verenmahkeme tutuklu 13 sanığı ise tahliye etti.
 
Tahliye edilen sanıklara yurtdışına çıkma yasağı getirilirken her ayın ilkmesai günü bulundukları bölgedeki güvenlik birimine imza vermelerine karar verildi.Mahkeme kararında yürürlüğe giren 4. yargı paketine atıfta bulundu.
 
KCK yöneticiliğiyle suçlanıyorlar
 
Davanın iddianamesinde, KCK yöneticisi olmak ve eylemleri organize etmekle suçlanan sanıkların, ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 ile 22 yıl 6'şar ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyordu. Fatma Kurtulan, bir numaralı sanık olarak yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem