Kan davası katliamında katiller gözcü tutmuş

Mardin'de E Tipi Cezaevi önünde yakınlarının ziyaretinden çıkan 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin katledilmesiyle ilgili 4 şüpheli gözaltına alınırken, yeni detaylara ulaşıldı. Çevredeki kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadesine göre tetikçiler cez

Kan davası katliamında katiller gözcü tutmuş

Mardin'de E Tipi Cezaevi önünde yakınlarının ziyaretinden çıkan 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin katledilmesiyle ilgili 4 şüpheli gözaltına alınırken, yeni detaylara ulaşıldı. Çevredeki kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadesine göre tetikçiler cezaevinin avlusunu göremedikleri için avluyu gören hakim tepeye gözcü yerleştirdi.

GÖZCÜLER HABER VERDİ

Akşam'ın haberine göre; Gözcüler kurbanların cezaevi avlusundan çıkmak üzere olduğunu kapıya yakın bir yerde otomobilde pusuda bekleyen tetikçilere haber verdi. Kan davası güden Erkan Ailesi'nin iki ferdi hemen harekete geçip üç çocuğa ve iki kadına kurşun yağdırdı. Tanıklar, ölen Emine Süer'in saldırıda çocuklarının üzerine kapandığını, yaralı kurtulan çocuklardan birinin, geri dönen saldırganın başına ateş etmesi sonucu öldüğünü anlattı.

EVLERİ ATEŞE VERİLDİ

Mardin'in Savur İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan Erkan Ailesi'nin fertleri ile birbiriyle akraba olan Süer ve İpek ailelerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan çatışmada Ali ve Osman Erkan yaşamlarını yitirmiş, Abdulkadir ve Celil Süer ile yeğenleri Mehmet İpek tutuklanmıştı. Kan davası başlayınca Mehmet İpek'in eşi Emine İpek, 7 çocuğuyla Diyarbakır'daki akrabaları Süer Ailesi'nin yanına yerleşti. İki ailenin yaşadığı ev 29 Ocak gecesi ateşe verildi, 5 yaşındaki Ferzande ile kardeşi 3 yaşındaki Nurhak İpek yaşamlarını yitirdi. Ailede kimsenin sağ kalmaması için yemin ettikleri öne sürülen Erkan Ailesi fertleri önceki gün de katliamı gerçekleştirdi.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Valiliği, iki ailelerin hayatta kalan fertlerini koruma altına alırken, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Başsavcılık, "Cezaevi güvenlik kameraları başta olmak üzere ilimizde bulunan tüm güvenlik kameralarının incelenmesine ve soruşturmaya devam edilmektedir" denildi.

"DEFALARCA BARIŞMAK İSTEDİK"

Saldırıda hayatını kaybeden Ayşe Sürer (38) oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) ile Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek'in (10) cenazeleri dün Diyarbakır'da toprağa verildi. Yenikapı Mezarlığına götürülen cenazeler burada kılınan cenaze namazının ardından ağıtlar arasında yan yana gömüldü. Cenazelerin defnedilmesi sırasında ailenin kadınları gözyaşlarına boğulurken polis çevrede sıkı güvenlik önlemleri aldı. Aileden Bedirhan Sürer: "Defalarca karşı tarafla barışmak istedik. Bizden intikam alacaklarını söyleyerek barışmak istemediler. İlk kez kan davası nedeniyle kadın ve çocukların öldürüldüğünü gördüm" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem