Kadın vekiller pantolon giyecek

Meclis'e pantolonla gelmeleri yasak olan kadın milletvekilleri için düzenlenen kural hayata geçti.

Kadın vekiller pantolon giyecek

Kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi Genel Kurul'da kabul edildi. Tartışma, başörtülü milletvekillerinin Meclis'e geldiği gün, CHP'li Şafak Pavey'in yaptığı konuşma ile gündeme gelmişti.

TBMM Genel Kurulu, kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzük değişikliği teklifini görüştü.

3 maddeden oluşan teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Mevcut içtüzükteki "bayanlar tayyör giyer" ifadesi, "kadınlar etek ve ceket ya da pantolon ve ceket giyerler" şeklinde değiştirilmesiyle pantolon yasağı tarihe karıştı.

Buna göre, Genel Kurul Salonu'nda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM İdari Teşkilatı memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyecek ve kravat takacak; kadınlar ise ceket ve etek veya ceket ve pantolon giyebilecek.

Tuncel ve Zana, yasağı delmişti


Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, bugünkü Genel Kurul'da, pantolon yasağının kaldırılmasını sağlayan tüzük değişikliği görüşmelerine pantolon giyerek katıldılar, yasağı son günde delmiş oldular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem