Hakkari’de ele geçirildiler !

Hakkari Valiliği akşam saatlerinde meydana gelen çatışma ile ilgili bir açıklama yaptı.Valilik tarafından yapılan açıklamada, "3 Kasım 2015 günü saat 19.30 sıralarında ilimiz merkez Bağlar Mahallesi'nde silahlı ve yüzü maskeli bir grup bölücü terör örgütü

Hakkari’de ele geçirildiler !

Hakkari Valiliği akşam saatlerinde meydana gelen çatışma ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "3 Kasım 2015 günü saat 19.30 sıralarında ilimiz merkez Bağlar Mahallesi'nde silahlı ve yüzü maskeli bir grup bölücü terör örgütü mensubunun bombalı tuzaklı barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattıkları bilgisi alındı. Ses düzeneği kurup müzik yayını yaparak bölge halkını toplayıp güvenlik güçlerimize karşı mukavemet göstermesini amaçladıkları ve sivil vatandaşlarımızı hedef haline getireceklerinin bilgisinin intikal etmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve emniyetlerini sağlanmak, günlük hayatın normal devam etmesini sağlamak, trafiğe kapatılan yolları açmak amacıyla başlatılan ve gece boyunca süren operasyonlarda; yollara kurulmuş 4 adet uzaktan kumandalı plastik patlayıcılı toplam 10 adet barikat temizlenerek kaldırılmıştır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız duyarlılık göstererek teröristlerin çağrısına uymamışlardır. Müdahaleler esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize uzun namlulu silahlarla saldırılması üzerine güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada bir terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Şahsın üzerinde ve çevresinde yapılan aramalarda 1 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait fişekler ile birlikte yola tuzaklanmış patlayıcıya ait uzaktan kumanda düzeneği ele geçirilmiştir. Ayrıca bölgede devam eden çalışmalarda Irmak Köprüsü civarında gizlenmiş olarak 440 adet 7,62x54 mm bixi marka silaha ait fişekler, 2 adet 230 gramlık A4 patlayıcı madde, 1 adet roketatar çantası ve içerisinde 3 adet roket sevk fişeği, 50 adet 7,62x39 mm fişek, 4 adet bomba düzeneği, üzerinde fünye gruba takılı el bombası, 1 adet el yapımı bomba (EYP), 13 adet havai fişek takımı, 2 adet 130 cm'lik fitil, 9 adet kablo irtibatlı dışı bantlı pil bloğu, 1 adet bıçak, plastik bidon içerisinde 15 litre benzin, 48 adet molotof yapımında kullanılan cam şişe, 2 adet hoparlörü bulunan mikrofonlu ses sistemi ele geçirilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem