Esnaf kepenkleri açmadı

Şemdinli DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, gece yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi. Van'da DTP'nin bugün yapacağı 'Barış ve Demokrasi Yürüyüşü' nedeniyle sabah saatlerinde işyerlerinin büyük bölümünün kepenkleri açılmadı.

Esnaf kepenkleri açmadı

Şemdinli DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, gece yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Van'da DTP'nin bugün yapacağı 'Barış ve Demokrasi Yürüyüşü' nedeniyle sabah saatlerinde işyerlerinin büyük bölümünün kepenkleri açılmadı. DTP bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımı ile yapılacak yürüyüş öğle saatlerinde başlayacak.

Şemdinli İlçesi'nde 3 gün aradan sonra dün kepenkler açılırken yaşam normale döndü. Kepenkler bugün yine açılmazken, Çukurca İlçesi'nde dün akşam çıkan olayların ardından bugün ilçe merkezinde kepekler açılmadı. Şemdinli DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, güvenlik güçleri tarafından dün gece eş zamanlı evlere yapılan baskınları protesto amaçlı kepenklerin bugün kapalı olduğunu belirtti.

 Öztürk, gece ilçe merkezi ile Altınsu Köyü'ne yapılan operasyonlarda aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem