Elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "1 Temmuz itibariyle elektriğe zam düşünmüyoruz" dedi. Yıldız, Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından k

Elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "1 Temmuz itibariyle elektriğe zam düşünmüyoruz" dedi. Yıldız, Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından konuk bakan ile gazetecilere açıklama yapan Yıldız, geçen ay içinde Bağdat'ta Irak, İran ve Suriye Elektrik Bakanlarının da katıldığı bir toplantıya katıldıklarını anımsatarak Irak Elektrik Bakanı Hasan'ın da iadei ziyarette bulunduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, EPDK'nın akaryakıt firmalarına benzin fiyatlarının makul düzeye çekilmesi yolunda verdiği sürenin dolduğunu, bundan sonraki süreçle ilgili değerlendirme istemesi üzerine Bakan Yıldız, şunları söyledi:
''Geçen hafta Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım Limited Şirketi, akaryakıtta 8-9 kuruşluk indirim yaptı.

Bunlar dağıtım şirketlerinin bayilerle beraber kendisine tanınan kar marjlarıyla alakalı yaptıkları tasarruflar olacak. EPDK'nın da istediği zaten tüketiciler lehine vatandaşların lehine serbest piyasanın herhangi bir müdahalesine yol açmaksızın yalnızca tüketicilerin haklarını korumak adına yapılan idari bir karar.

Kurul perşembe günü toplanacak ve kararını verecek. Makul bir düzeyde dağıtım şirketleri bayilerle beraber karını mutlaka tekrar hesap edecek ve vatandaşın lehine tasarrufunu kullanacaktır. Dağıtım şirketleri makul bir kar belirlerse EPDK'nın tavan fiyat uygulamasına gerek kalmaz.''

BOTAŞ'ın, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den alacağı ile ilgili bir başka soru üzerine de Yıldız, BOTAŞ'ın geçen hafta Başkent Doğalgaz'a ödeme talimatı gönderdiğini, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem