Düşen uçakta ortaya skandal çıktı

Devlet Denetleme Kurulu, Atlasjet'e ait uçağın eksikliklerini bir bir saydı. DDK'nın raporuna Atlasjet'e uçağı kiralayan World Focus firması da eklendi.Ruhsat Oyunu Rapora göre, World Focus'un ruhsatı, 25 Aralık 2007'ye kadar geçerliydi. 2 Kasım 2007'de r

Düşen uçakta ortaya skandal çıktı

Devlet Denetleme Kurulu, Atlasjet'e ait uçağın eksikliklerini bir bir saydı. DDK'nın raporuna Atlasjet'e uçağı kiralayan World Focus firması da eklendi.

Ruhsat Oyunu
Rapora göre, World Focus'un ruhsatı, 25 Aralık 2007'ye kadar geçerliydi. 2 Kasım 2007'de ruhsat yenileme operasyonu yapıldı. Ancak yapılan incelemede ruhsatla ilgili belgelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından onaylı olmadığı tespit edildi. Sahte ruhsat skandalına 60 kusurlu hareket de eklendi. Bu bulgular zamanında kapatılmadı ve süresi geçmesine rağmen giderilmedi. Şirket ayrıca uçuş harekatı izleme programı için gerekli olan sistemi kurmadı. Ancak tüm bunlara rağmen firma uçağı Atlasjet'e kiraladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem