Davutoğlu'ndan 'Türk subayı' açıklaması

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Suriye'de hiç bir Türk subayı, Türk askeri bulunmamaktadır' dedi. Davutoğlu ile Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam Marriott Otel'de yaptıkları görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düze

Davutoğlu'ndan 'Türk subayı' açıklaması

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Suriye'de hiç bir Türk subayı, Türk askeri bulunmamaktadır' dedi.
 
Davutoğlu ile Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam Marriott Otel'de yaptıkları görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Suriye'de bazı Türk görevlilerinin yakalandığı iddiasıyla ilgili soru üzerine, son dönemlerde psikolojik operasyon bağlamında bu tür haberlerin çıkarıldığını söyledi.
 
Bu haberlerle Türkiye aleyhine Suriye konusunda uluslararası alanda bir imaj kirlenmesi yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Davutoğlu, daha önce de bunların denendiğini ve daha önce de bu haberleri defaatle yalanladıklarını ifade ederek, "Hatırlayacaksınız bundan aylar önce 48 Türk subayının, yine aynı mahreçler, aynı kaynaklar, Suriye'de yakalandığı iddiaları ortaya atıldı. Ne bir belge bulunabildi, ne bir resim yayınlanabildi" dedi.
 
Bundan birkaç gün önce de dört Türk subayının Suriye'de yakalandığı iddiasının ortaya atıldığını anımsatan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığının hiçbir şüpheye mahal bırakmayan sarih bir açıklama yaptığını ifade etti.
 
Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Genelkurmay Başkanlığımız bu açıklamayı yapmışken, Türk ordusunun disiplini herkesçe bilinirken ve bu anlamda herhangi bir şahsi teşebbüsün yapılması mümkün değilken, tekrar tekrar bu haberlerin, çoğu da dış mahreçli olarak, dış kaynaklı olarak, manipülasyon amaçlı bu haberlerin Türk basınında yer almasını doğrusu yadırgıyoruz.
 
Ama daha çok yadırgadığımız böylesine temelsiz haberlere dayalı olarak anamuhalefet partisinin bu tarz soru önergeleriyle, sanki bunun gerçeklik payı varmış gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni uluslararası alanda zor durumda bırakacak, bu şekilde açıklamalarda bulunmasıdır.
 
Kesinlikle Genelkurmay Başkanlığımızın yaptığı açıklama gibi, ben de burada teyiden söylüyorum. Hiçbir Türk askeri, Türk subayı Suriye'de herhangi bir şekilde bulunmamaktadır. Bu konuda son derece açıklama nettir, sarihtir. Bu şekilde yapılan spekülasyonların hepsi, hem iç kamuoyunu hem dış kamuoyunu manipüle etme amaçlıdır.
 
İrfanına güvendiğimiz halkımızın ve kamuoyumuzun bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olması ve bu manipülasyonları yapanları da yakından tanımasını rica ederiz."
 
Son günlerde bazı basın organlarında yer alan "Türk pilotlarının Suriye'de yakalandığı" yönündeki haberler Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmış ve tamamen gerçek dışı olarak nitelendirilmişti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise TBMM'ye verdiği soru önergesinde bazı askerlerin Suriye'de esir tutulduğunu iddia etmişti.
 
İmralıyla görüşmeler
 
İmralı ile başlayan görüşme trafiğinin daha önce olduğu gibi uluslararası boyutu olup olmadığının sorulması üzerine de Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da defalarca vurguladığı gibi terörle mücadelenin çok boyutlu bir mücadele olduğunu söyledi.
 
Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bu mücadelenin her boyutunda çalışmalar birbiriyle koordineli bir şekilde ve entegre bir strateji içinde yürütülmektedir. Yapılan görüşmeler de bu çerçeve içinde Türkiye'nin terörle ilgili olarak gündemde olan sıkıntılarının tümüyle aşılması yönünde, her türlü çaba sürdürülmektedir. Tabi uluslararası boyutta da sürdürülen, hem bölgesel hem küresel aktörlerle yürütülen çalışmalar mevcuttur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem