Danıştay'da şok gelişme

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanlık için aday çıkmadığından seçim yapılamadı. Danıştay Genel Kurulu, Başkanlık seçimi için bugün toplandı. Ancak, adaylık için başvuruda bulunulmaması ve üyeler ta

Danıştay'da şok gelişme
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanlık için aday çıkmadığından seçim yapılamadı.
 
Danıştay Genel Kurulu, Başkanlık seçimi için bugün toplandı. Ancak, adaylık için başvuruda bulunulmaması ve üyeler tarafından da aday önerilmemesi nedeniyle Danıştay üyeleri seçime geçmeden dağıldı. Danıştay Genel Kurulu, seçim için cuma günü tekrar toplanacak.
 
Danıştay Başkanı, Danıştay Genel Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. Gizli oyla yapılan seçimlerde ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday arasında dördüncü tur oylama yapılıyor. Bu turdan da sonuç alınmazsa, seçim yeniden aday gösterilerek tekrarlanıyor.
 
Danıştay Başkanı seçilebilmek için 8 yıl Danıştay üyeliği yapma şartı, 4 yıla indirilmişti. Seçime katılmak isteyenler, seçim gününden önce Danıştay Başkanlığına yazıyla başvurabilecekleri gibi toplantıda oylamaya başlanmadan önce sözlü olarak da istekte bulunabiliyor veya üyeler tarafından teklif edilebiliyor. Seçilecek yeni Danıştay Başkanı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem