Cumhuriyet tarihinde bir ilk!

  İstanbul, Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filuksions Yusuf Çetin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsveç ziyaretinde yer alacak. İstanbul'daki Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı S

Cumhuriyet tarihinde bir ilk!

 

 
İstanbul, Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filuksions Yusuf Çetin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsveç ziyaretinde yer alacak.
 
İstanbul'daki Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin , Patrik Vekili'nin Cumhurbaşkanlığının İsveç ziyaretindeki heyetine dâhil edilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
 
11-13 Mart'ta İsveç'i ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , heyetine Süryani Ortodoks Patrik Vekili Yusuf Çetin 'i de kattı. Çetin, Cumhurbaşkanlığı resmi heyetinde yer alan ilk azınlık lideri oldu. Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, "Bir cemaat önderimiz ilk kez Cumhurbaşkanı'na eşlik ediyor.Bunu diyalog çerçevesi atılmış bir adım olarak görüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem