Cumhurbaşkanı Gül'den Mısır'a cevap

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da "Türkiye içişlerimize karışıyor" iddiasını, "Türkiye'nin uyarılarını iç meseleleri kurcalamak değil bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, onlara yardımcı olma şeklinde görmek gerekir. Biz

Cumhurbaşkanı Gül'den Mısır'a cevap

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da "Türkiye içişlerimize karışıyor" iddiasını, "Türkiye'nin uyarılarını iç meseleleri kurcalamak değil bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, onlara yardımcı olma şeklinde görmek gerekir. Biz onlara yardımcı olmak istiyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Mısır'da yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç. Dostları bunun acısını duyuyor, her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, kurşun atmadan bu büyük güçlerin tükenmesine seviniyorlardır" açıklamasında bulundu.

CHP'Lİ VEKİLLERİN FİŞLENDİĞİ İDDİASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP'lilerin "fişleniyoruz" iddiasına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı olarak bana sunulan istihbarat raporlarında böyle bir şey hiç görmedim, böyle bir şey olacağını da hiç tahmin etmiyorum. Siyasi partilerle ilgili bu tip şeylerin olacağını hiç tahmin etmiyorum. Türkiye gibi hukukun, demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede, kuralları belli olan bir ülkede bunlar olmaz, olamaz da" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem