Cumhurbaşkanı Gül ve Gauck'tan açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ortak basın toplantısı düzlediler. Mısır'da darbe yönetimi tarafından verilen idam kararlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Demokrasinin askıya alındığı bir dönemde siyasi ma

Cumhurbaşkanı Gül ve Gauck'tan açıklama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ortak basın toplantısı düzlediler. Mısır'da darbe yönetimi tarafından verilen idam kararlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Demokrasinin askıya alındığı bir dönemde siyasi mahkemelerin aldığı kararları kabullenmek mümkün değil" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Mısır'da darbeci yönetimin idam kararları için, "Demokrasinin askıya alındığı bir dönemde siyasi mahkemelerin aldığı kararları kabullenmek mümkün değil" dedi.
 
"Mısır'ın geleceği için büyük bir kötülük olarak görüyorum" diyen Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'daki idam kararının kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ise Almanya'da idam cezası olmadığını, Mısır'daki alınan bu karardan endişeli olduklarını, yargının böyle bir karar almasını kabul edemediklerini geçiş dönemlerinde öç alma değil, öncekinden üstün olan bir yargı benimsenmeli. Bu konuda daha ölçülü bir yargıya dönüşmesi için çabada bulunmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem