Cumhurbaşkanı Gül 12 yıl sonra uyandı (!)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın özgürlüğü konusunda şikâyetlerin arttığını vurgulayarak “Basına baskı olmamalı” dedi.Gül, Budapeşte temaslarını tamamladıktan sonra beraberindeki gazetecilerle sohbetinde özetle şunları söyledi:Basın özgürlüğünün geldiği

Cumhurbaşkanı Gül 12 yıl sonra uyandı (!)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın özgürlüğü konusunda şikâyetlerin arttığını vurgulayarak “Basına baskı olmamalı” dedi.

Gül, Budapeşte temaslarını tamamladıktan sonra beraberindeki gazetecilerle sohbetinde özetle şunları söyledi:

Basın özgürlüğünün geldiği nokta sizi rahatsız ediyor mu?

Basın özgürlüğü, gelişmiş demokrasilerde ülkelerin daima onurudur ve daima güç verir. İstismar, yanlışlar söz konusu olursa bunlarla serbestlik anlamına gelemez, sivil hayatta yanlış yapan, basın hayatında yanlış yaparsa bu ayrı ama evrensel anlamda basın özgürlüğü bir ülkenin gurur duyacağı bir şeydir. Bir anlamda şikâyetler çoğalıyor. Çok hızlı telafi etmemiz lazım. Algı ile gerçek arasında daima fark var. Algı çok daha tehlikeli oluyor. Gerçeğe giderseniz de algı devam ediyor bir süre. Bunlara yol açan şeyler varsa düzeltmemiz ve fırsat vermememiz lazım. Kesinlikle...

Baz kayıtlardan dolayı ortaya çıktı. Hükümetin medyaya baskısı olduğuna dair bir eleştiri var. Sizce böyle bir ortam var mı? Varsa nasıl düzelecek?

Herkes kendi işine sahip çıkacak, doğru olduğuna inanıyorsa arkasında duracak. Kim ne derse desin. Kimse kolayına da kaçmayacak. Yaşanan şeyler olabilir. Bir yayın kuruluşu doğru bildiğini yapmalıdır. Niye çekinecek ki.

KENDİ OTOKONTROLÜNÜ YAPACAK

Yaptırım endişesinden olabilir mi?

Niye cezalandırma olsun ki? Bir alışveriş ilişkisi varsa o zaten yanlıştır.

Müdahale edene hiç mi uyarınız olmayacak?

Söylüyorum. Bu tür müdahalelerin olmaması lazım. Olamaz böyle bir şey. Ancak siyasetin doğasında şu var ki herkes benimle ilgili iyi yazsın ister. Ama aynı zamanda yayıncılık bir kamu görevidir. Siz milyonlarca insana hitap ediyorsunuz. Orada da bir sorumluluk vardır. Yeri geldiğinde kendi otokontrolünü yapacaktır, kendisi çeşitli ahlaki şeylere uyacaktır. Yeri geldiğinde doğru gördüğü şeyde ısrar edecektir. Doğru gördüğüne karşı bir şey görüyorsa da orada isyan edecektir. Başka bir alışveriş ilişkisi içinde değilse açıkçası.

Anayasa problemi olan 15 nokta var

İnternet yasasında bir yönetmelik değişikliği sizi tatmin edecek mi?

İnternet yasası yönetmelikle halledilecek bir konu değil.

Başka bir torba kanuna başka bir madde eklenerek itiraz ettiğiniz konu sonradan düzeltilebilir mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem