Cora Atatürk’ün sözlerini hatırlattı

Salih Cora bütçe görüşmelerinde Atatürk’ün Trabzon’da söylediği sözleri hatırlattı 

Cora Atatürk’ün sözlerini hatırlattı
TBMM 2017 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Atatürk’ün sözünü hatırlatarak Trabzon’a demiryolu, Havalimanı, Güney Çevre Yolu hatırlatması yaptı.

MİNNETLE ANIYORUM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıl dönümüne vurgu yapan Milletvekili Salih Cora yaptığı tarihi konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Trabzon’a geldiğinde yaptığı konuşmasında, ‘Trabzon az zamanda dahile demiryoluyla birleştirmek, güzel rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek nuhbe-i amalimdir.’ demiştir. Aradan yaklaşık 100 yıl geçmiştir. Ölümünün bugün 78. yıl dönümünde tekrar rahmet ve minnetle anıyorum. Onun vasiyetinin yerine getirilmesini  yüz yıllık projenin de haya geçirilmesi anlamında çok önemli bir dönemdeyiz” diyerek konuştu.

FEVKALEDE UMUTLANDIK

Başbakan Binali Yıldırım’ın bölge ziyaretleri kapsamında geldiği Bayburt’ta,”Trabzon’a demiryolu için çalışma başlattık” sözlerine de atıfta bulunan Milletvekili Cora, “Sayın Başbakanımızın bunu Bayburt’ta müjdelemiş olması, sunum kitapçığınızda da bunu planlanan yollar arasında yer alması bizleri fevkalede umutlandırmıştır. Aynı zamanda bu demiryolu Trabzon Limanı’nı Batum’a bağlayacak. Trabzon-Batum demir yolu projesinin de ön çalışması niteliğinde olacağını düşünmekteyiz” dedi.

Cora konuşmasında Trabzon’a Güney Çevre Yolu Projesi ile ikinci havalimanı pistinin de yapılması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem