Cevdet Saral Trabzon’da o raporu anlattı

Haber61/Haber Servisi - Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından organize edelin ’Paralel Yapı’ adlı konferans Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.Konferansa; geçmişte telekulak skandalıyla suçlanan, 1999 yılında emniyet içerisinde paral

Cevdet Saral Trabzon’da o raporu anlattı

Haber61/Haber Servisi - Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından organize edelin ’Paralel Yapı’ adlı konferans Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansa; geçmişte telekulak skandalıyla suçlanan, 1999 yılında emniyet içerisinde paralel yapıyı ilk kez rapor eden Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral konuşmacı olarak katıldı.

Çarpıcı ifadeler kullanan Saral şunları söyledi;

- 2 yıldır gündemde olan ve ülkemiz açısından ne türk bir tehdit niteliği taşıdığını henüz tam olarak kamuoyuna anlatamadığımız bir durumla karşı karşıya olduğumuz için.

- Geçmişte devlet üzerinde hazırladığım bilgileri sizlere takdim etmek için Trabzon’a geldim. - Şahsi bir davam söz konusu değildir. Benim yaptığım neticede devlet hizmetiydi

- Ben raporu verdim ama devlet o dönem her nasılsa fark edemedi.

-Paralel yapı Vatikan’a bile müslümanları şikayet etti.

- Biz de o zaman devletin içindeydik. - İstanbul dukalığı dedikleriniz bu yapıyla boğazda yat sefası sürdü

- Amerika’dan Türkiye’ye neden gelmedi?

- Türkiye’deki siyasi irade ile kavga edeceğini bildiği için gelmedi.

- Türkiye’de bu cemaat dalgası her bir noktasına dağıldı. Derin Türkiye olarak kendilerini adlandırdılar.

- Derin Türkiye’nin ilk defa telafuzunu 1996 yılında Namık Kemal Zeybek Aksiyon dergisine verdiği mülakatta ifade ediyor. ‘Resmi devlet Orta Asya’da hiçbir politika geliştirmedi.

- Ama Derin Türkiye kolejleri okulları vakıflarıyla birlikte Orta Asya Türk devletlerinde müthiş bir kampanya yürütüp yol alıyor. İşte geleceğimiz bu Derin Türkiye’dir diyor.

-O dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılında Uğur Dündar’ın Arena programında paraleli tespit ettiğini açıkladı. Biliyordu. ‘Derin devlet var mı?’ sorusuna şunud emişti; “Geçmişte ben söyledim, kurumların içinde kamu hukukunu ters yüz ederek adım atanlar çalışanlar var. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası Türkiye'de bu yapıyı ortaya çıkaramazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem