Bugün 19 Mayıs

19 MAYIS GENÇLİĞE ARMAĞANBugün, bağımsızlık için başlatılacak olan kurtuluş savaşının Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla ilk adımlarının atıldığı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı olarak gençlere ar

Bugün 19 Mayıs

19 MAYIS GENÇLİĞE ARMAĞAN

Bugün, bağımsızlık için başlatılacak olan kurtuluş savaşının Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla ilk adımlarının atıldığı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı olarak gençlere armağan ettiği ulusal bir bayramdır.

BANDIRMA VAPURU İLE SAMSUN'A ÇIKTI

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 9. Ordu Müfettişi (Mirliva) olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren Bandırma Vapuru, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir görev yaparak tarihteki yerini almıştır.

19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasında ve Büyük Kurtuluş Savaşı'nın başlamasında önemli bir rolü vardır.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem