Bu ağaç ağlıyor

 Bartın’da, bir köprünün başında bulunan ve yapraklarından sıvı çıkan ağaç görenleri hayrete düşürüyor.  Bartın'ın Yalı mevkiindeki köprünün girişinde bulunan söğüt ağacının yapraklarından bahar aylarında su damlacıkları akıyor. Köprüde yürüyen vatandaşla

Bu ağaç ağlıyor

 

Bartın’da, bir köprünün başında bulunan ve yapraklarından sıvı çıkan ağaç görenleri hayrete düşürüyor. 
 
Bartın'ın Yalı mevkiindeki köprünün girişinde bulunan söğüt ağacının yapraklarından bahar aylarında su damlacıkları akıyor. Köprüde yürüyen vatandaşların ağaç önünden geçerken damlalar akması dikkat çekiyor. Özel bir klinikte çalışan Yılmaz Çınar, “Bu ağaç bahar aylarında damla damla su akıtıyor. Köprüden geçen vatandaşlar su damlacıkları üzerlerine gelince şaşırıyorlar. Çok enteresan bir şey. Düşen damlacıklarla birlikte bir anda karıncalar çoğalıyor” dedi. 
 
Uzmanlara göre, Aphids denen karınca türlerinin salgıladığı tatlımsı maddeler, karınca türlerinden bir çoğunun besininin bir kısmını oluşturuyor. Fakat bazı karınca türleri yalnızca bu maddeye bağlı yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem