Beni baba olarak kabul eder misin

Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Bir şehit çocuğunun Davutoğlu'na “Babamı hiç görmedim” demesi, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Davutoğlu ise "Beni baba olarak kabul eder misin" diye sorarak, şehit kızı Gülnisa'ya telefon numaras

Beni baba olarak kabul eder misin

Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Bir şehit çocuğunun Davutoğlu'na “Babamı hiç görmedim” demesi, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Davutoğlu ise "Beni baba olarak kabul eder misin" diye sorarak, şehit kızı Gülnisa'ya telefon numarasını verdi.

Törende, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehitliğe çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Davutoğlu, şehitlik şeref defterini imzaladı. Bakan Davutoğlu, deftere “Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların huzurunda, kutsal emaneti sonsuz kadar koruyacağımıza bir kez daha söz veriyorum. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun” yazdı.

Davutoğlu, daha sonra şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

“Beni baba olarak kabul eder misin?”
Ziyaret sırasında Davutoğlu'nun yanına yaklaşan Gülnisa Alkış (9), elinden tuttuğu Davutoğlu'nu babasının mezarının başına getirdi.

Alkış'ın “Babamı hiç görmedim. Babam 2002'de Tunceli'de şehit olmuş” demesi, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Davutoğlu, başını okşadığı Alkış'a “Beni baba olarak kabul eder misin?” diye sordu.

Küçük kızdan “evet” yanıtını alan Davutoğlu, “Gülnisa, benim telefon numaramı yaz ve canın 'baba' demek istediğinde beni ara. İnşallah düğününe de gelirim” dedi.

Bakan Davutoğlu, şehitlerin yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞEHİT ANNESİNİN ACISI
İZMİR’de ’18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü nedeniyle, Kadifekale Şehitliği’nde tören düzenlendi, şehit babalarına devlet övünç madalyası verildi.

2008 yılında PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen harekat sırasında düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan’ın annesi Nesrin Ulucan gözyaşlarını tutamadı. Anne Ulucan, oğlunun devre arkadaşı olarak yanından bir an olsun ayrılmayan, teselli etmeye çalışan ve Afganistan’da düşen helikopterde şehit olan 12 asker arasında yer alan Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan için de gözyaşı dökerken, "İki şehit annesi gibiyim" dedi.

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, Kadifekale Şehitliği’ndeki anıta çelenk konulmasıyla başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu ve Musa Çam ile şehit aileleri katıldı. Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ayten Sarıca’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından, Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi öğrencisi Yaşar Kavas, kendi yazdığı şiirini okudu. Törende Topcu Albay Necati Erdem de bir konuşma yaptı. Necati Erdem,, vatan toğrağının şehitlerden kalan en büyük hazine olduğunu, bunun alınlara nakşedildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem