Bedelliler 'Acele etmeyin' diyor!

Bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme getiren tasarı, TBMM’de ne kadar geç kabul edilirse, yükümlüler de o kadar sevinecek. Yasa Resmi gazetede yayınlanana kadar 30 yaşından gün alanlar kapsama girecek.Bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme getiren k

Bedelliler 'Acele etmeyin' diyor!

Bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme getiren tasarı, TBMM’de ne kadar geç kabul edilirse, yükümlüler de o kadar sevinecek. Yasa Resmi gazetede yayınlanana kadar 30 yaşından gün alanlar kapsama girecek.

Bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme getiren kanun tasarısı, TBMM’de ne kadar geç kabul edilirse, yükümlüler de o kadar sevinecek. Yasa tasarısı TBMM’de kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Gül’ün de 15 gün süreyle inceleme yetkisi bulunuyor. Gül bu süreyi kullanırsa, 1982 Aralık ayı ortasında doğanlar da kapsama girecek.

Tasarı kanunlaşıp Cumhurbaşkanının imzası ve Resmi Gazetede yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. Resmi Gazetede yayınlanana kadar geçecek sürede 29 yaşını tamamlayıp, 30 yaşından gün alanlar da yasadan yararlanacak. Böylelikle 1982 yılının Aralık ayında doğanlar da yasanın yayımına kadar 30 yaşından gün alırlarsa kapsama girecek.

KAÇAKLAR DA KAPSAMDA
Yasa ile 30 yaşından gün almış olanlar, 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden de muaf tutulacak. Yurt dışında 3 yıl çalışanlar ise yaş sınırı olmadan, 10 bin Avro bedelle askerlik yapacak ve temel askerlik hizmetinden muaf olacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, askerlik hizmetine başlamamış ve 30 yaşından gün almış yükümlüler, 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurarak 30 bin lirayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Yasa ile uygulamadan yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar sona erdirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem