Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi! "Cumhuriyetimizin 100. yılına armağanımız olsun"

Türk savunması için önemli bir kilometre taşı olan TB3’ün ilk uçuş anları, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı.

Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi! "Cumhuriyetimizin 100. yılına armağanımız olsun"

Milli ve öz kaynaklarla geliştirilen Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Katlanabilir kanat yapısıyla dikkat çeken yerli SİHA, kısa pistli gemilerden de kalkış yapabilecek.

Yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen, katlanabilir yapısıyla dikkat çeken Bayraktar TB3, 27.10.2023 tarihi itibariyle ilk uçuşunu resmen gerçekleştirdi.

BAYRAKTAR TB3 İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
t 08.30'da havalanan Bayraktar TB3, havada yapılan sistem tanımlama testlerini de başarıyla tamamlayarak bir saatlik uçuş gerçekleştirdi.

HAVACILIK TARİHİNDE DEVRİM YAPACAK
Uçuş sonrası Bayraktar TB3 SİHA test ekibine hitap eden Selçuk Bayraktar, "Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı ve Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli uçak gemimiz TCG Anadolu'da göreve başladığında hava muharebesinde bir devrim yaşanacak. Gemiye konuşlanmalarıyla birlikte, uzun süreli keşif ve taarruz kabiliyetleri sayesinde deniz aşırı operasyonlarda büyük bir kuvvet çarpanı olacaklar." dedi.

Cumhuriyet'in 100. yılında TB3 insansız hava aracının, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini ifade eden Bayraktar, "Yaklaşık 20 senedir ülkemizin tam bağımsız ve hür yarınları için geliştirdiğimiz insansız hava araçları serüveninde, 6 kilodan başlayarak 6 tona ulaşan, Bayraktar KIZILELMA ile ülkemizin ilk insansız savaş uçağına yürüyen yolculuğumuzda, bizler Cumhuriyetimizin 100. yılında mühendisler ve teknisyenler olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Cumhuriyetimizin 100. yılına armağanımız olsun." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem