Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na "gaf"lı gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu dün Isparta’da şunu söylüyor: ‘Ben maliyeciyim. Nasıl para götürülür bilirim’ diyor. Etme bulma dünyası. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Miting için Kırıkkale’ye geçiyor. Orada da ‘Namussuz siyaset get

Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na "gaf"lı gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu dün Isparta’da şunu söylüyor: ‘Ben maliyeciyim. Nasıl para götürülür bilirim’ diyor. Etme bulma dünyası. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Miting için Kırıkkale’ye geçiyor. Orada da ‘Namussuz siyaset getirelim’ diyor. Benimle uğraşıyor bak başına neler geliyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu’dan havayoluyla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na geldi. Havaalanından otobüsle Samsun’a gelen Başbakan, Cumhuriyet Meydanı, çevre yollar ve parkı dolduran 100 bini aşkın kişiye hitap etti. Samsun’da tarihi bir kalabalığa seslenen Erdoğan, “Samsun’un bugün 19 Mayıs 1919’un heyecanın yaşıyor. Bugün bir başkasın Samsun. Samsun bugün bir kez daha tarih yazıyor. Samsun Karadeniz gibi kabarmış, taşmış adata kabına sığmıyor. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Samsun’a çıktı. İstiklal Mücadelesi’nin ilk adımını attı. Bir Mustafa Kemal’i anlayanlar vardır. Bir de Mustafa Kemal’i istismar edenler vardır. Onun üzerinden rant sağlamaya oraya sığınmak suretiyle yaptıkları zulümleri gizlemeye çalışanlar vardır. Samsun’da CHP yok mu? Demek ki Samsun Mustafa Kemal’i anlamış bir şehirdir. Bunlar işine geldiği zaman Mustafa Kemal diyorlar. Türk Lirası’nın üzerinden Mustafa Kemal’i kaldıran İnönü. Devlet dairelerinden kaldıran, posta pullarından kaldıran yine CHP” diye konuştu.

Samsun’un istiklal mücadelesinin ruhunu ve Türkiye’nin özünü anlamış bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, “Samsun bugün sağduyunun sesine kulak veriyor. Samsun bir kez daha ülkesine, devletine, milletine tüm bunlara yönelik saldırıyı görüyor ve tepki veriyor. CHP Genel Müdürü, bizi ‘Gazi Mustafa Kemal kurdu’ diyor. ‘Biz kurucu partiyiz’ diyor. Peki, CHP’nin en son geldiği nokta ne. Türkiye düşmanı Esed’in yanındadır. Çetelerin, mafyanın, karanlıkların, eli kanlı terör örgütünün yanındadır. Türkiye’ye saldıranların, ekonomisine saldıranların yanındadır. En sonda hain bir örgütün, Haşhaşilerin, Pensilvanya’nın yanındadır. Partiyi ‘Gazi Mustafa Kemal’ kurdu diye övündükleri partiyi aldılar Pensilvanya’ya verdiler. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenler şimdi Pensilvanya’nın askerleri oldular. MHP yönetimi de şantaja, tehditlere boyun eğdi, oda gitti.

CHP’nin Genel Müdürü MHP’nin Genel Başkanı partilerini aldılar maalesef bu seviyelere indiler. Bu CHP Genel Müdürü bizim bu dil sürçmelerimizi her yerde anlatıyorlar. Dün Isparta’da şunu söylüyor. ‘Ben maliyeciyim. Nasıl para götürülür bilirim’ diyor. Etme bulma dünyası. Biz senin ne götürdüğünü biliyoruz. Kendini Rahşan affı ile kurtardı. O dönemlerde hastanelerde rehin kalanlar var mıydı? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Daha çok çıkacak. Miting için Kırıkkale’ye geçiyor. Orada da ‘namussuz siyaset getirelim’ diyor. Benimle uğraşıyor bak başına neler geliyor. Her yerde yaptığı gibi Kırıkkale’de de bizim belediye başkanımıza iftira atmış. Kırıkkale’den ayrılmadan belediye başkanımız yalanlarını yüzüne çarpmış” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem