Aydın Menderes CHP'ye katılacaktı

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in geçtiğimiz günlerde vefat eden oğlu Aydın Menderes ile ilgili CHP'li vekil tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı.   Aydın Menderes, babası merhum Adnan Menderes'in yanında toprağa verilirken, CHP Milletvekili Dr. A

Aydın Menderes CHP'ye katılacaktı

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in geçtiğimiz günlerde vefat eden oğlu Aydın Menderes ile ilgili CHP'li vekil tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı.  

Aydın Menderes, babası merhum Adnan Menderes'in yanında toprağa verilirken, CHP Milletvekili Dr. Aytun Çıra, bugüne kadar gizli tuttuğu Aydın Menderes'in CHP'ye katılması için onun bilgisi dahilinde sürdürdüğü temasları Sözcü gazetesine anlattı.

"AKP'Yİ ELEŞTİRİYORDU"

 Aydın Menderes'in AK Parti'nin Güneydoğu politikasının şiddetli bir şekilde eleştirdiğini belirten Çıra: "Aydın Menderes'i ziyaret ediyordum. Babası merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamına dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'nün karşı olduğunu, CHP içindeki bazı işgüzarlar olmazsa, CHP'nin 27 Mayıs ihtilaliyle de doğrudan bir ilişkisinin olmadığını söylüyordu." dedi.

 "MENDERES CHP'YE KATILCAKTI AMA.."

 Adnan Menderes'in idam edilmesine dönemin CHP'sinin karşı çıktığını ifade eden Çıra, Aydın Menderes ile ilgili de tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı. Çıra, Aydın Menderes'in CHP'ye katılma girişiminin olduğunu ileri sürerek şu ifadelere yer verdi:  "CHP'ye sıcak bakıyordu. Kendisine Prof. Dr. Hasan Ünal'ın da bulunduğu sırada 'o zaman tarihi bir şey yapalım, muhalefeti gerekiyorsa CHP içinde yapalım. Bu konuşulur' dedim. Kendisi, bunun için kamuoyunun hazırlanması gerektiğini, aksi halde kendi camialarından bile tepki alabileceğini söyledi. Ben de kendisine 'süreç iyi anlatılırsa tepki olmayacağını' söyledim. Onun bilgisi dahilinde, dönemin CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'la 2 kez görüştüm. Ancak CHP kanadından bir ses çıkmayınca, bir daha konunun üzerine düşmedik. Ben, CHP'ye katıldım".

  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem