'Atatürk'ten görev aldıysan atarım!'

Celal Bayar Üniversitesi’ne Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçen Aralık ayındaki ziyaretini protesto eden ve rektör Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli’ye 'Biz görevi Atatürk’ten devraldık' diyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemi

'Atatürk'ten görev aldıysan atarım!'

Celal Bayar Üniversitesi’ne Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçen Aralık ayındaki ziyaretini protesto eden ve rektör Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli’ye 'Biz görevi Atatürk’ten devraldık' diyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir iki dönem, İl Sekreteri Burak Ünlü ise bir dönem okuldan uzaklaştırma cezası aldı.TGB üyesi bir grup öğrenci 23 Aralık 2010’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Celal Bayar Üniversitesi’ne gelmesini protesto etti.

Protesto sırasında slogan atan öğrencilerin yanına üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde yaşanan tartışmalar sırasında TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir ve beraberindeki İl Sekreteri Burak Ünlü, Rektör Prof.Dr. Pakdemirli’ye "Biz görevi Atatürk’ten aldık. Atamızın izindeyiz" dedi. Rektör Pakdemirli de öğrenciler, "Atatürk’ten sen görev alamazsın. Görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben Rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiten atarım sizi" diye çıkıştı.

Olayın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinin destekleriyle TGB’li gençler Rektörlük binası önünde eylem yaptı. Eylemlere katılan 50 gencin 11 Mayıs 2011 tarihinde ifadeleri alındı. İfadelerin alınmasından yaklaşık 2 ay sonra 25 Temmuz 2011 tarihinde de TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir’e 2 dönem, İl Sekreteri Burak Ünlü’ye ise 1 dönem üniversiteden uzaklaştırma cezası verildi.

'HAKKIMIZI YASAL YOLLARDAN ARAYACAĞIZ'

Kendilerine 25 Temmuz’da 'Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin bazı maddelerine aykırı eylemlerde bulundukları gerekçesiyle uzaklaştırma cezası aldıklarına' ilişkin yazı geldiğini belirten TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir şunları söyledi:

"Gönderilen yazıda, tek başımıza veya toplu olarak idarecilere ve kararlarına karşı saldırgan yayınlar yapmak, öğrencileri kışkırtmak, üniversitenin kapalı veya açık alanlarında toplantılar yapmak gerekçesiyle uzaklaştırma cezası verildiği belirtiliyor. Ancak yazının sonunda son savunmamız isteniyor. Sayın Pakdemirli, Rektörlük seçimlerinden önce 'Öğrencilerin sesi kısılmamalı, muhalif sesler yükselmeli, bu konuda disiplin cezaları uygulamayacağız' derken, seçildikten sonra bambaşka yol izliyor. Biz 1 dönem uzaklaştırma alan arkadaşımız ile birlikte hakkımızı yasal yollarda arayacağız. Kararın iptali için İdare Mahkemesi’ne başvuracağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem