Arınç'tan Avcı'ya ilginç gönderme

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları" adaylığına ilişkin, "Biz kazanmayı, kurada çıkmayı, tercih edilmeyi umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak, kazanacağımız çok şey v

Arınç'tan Avcı'ya ilginç gönderme

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları" adaylığına ilişkin, "Biz kazanmayı, kurada çıkmayı, tercih edilmeyi umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak, kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da çok şey kazanacak, Türkiye de çok şey kazanmış olacak. Eğer siyasi sebeplerle tarafgirlikle veya bazı ülkelerin, kıtaların kendi aralarındaki dayanışması dikkate alınacaksa, sonuçlar farklı olabilir" dedi.

Arınç, Özel Murat Yıldırım Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin açılışının ardından gazetecilerin, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları" adaylığı sürecine ilişkin bir soru üzerine Arınç, bugün şu saatlerde Arjantin'de, Boenos Aires'te 2020 Olimpiyatları'nın oylaması ve sunumları yapıldığını belirtti.

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, iş adamları ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 600'e yakın kişinin Türkiye lehine lobi yapabilmek, kurada üyeleri etkileyebilmek ve olimpiyatların İstanbul'a gelmesine vesile olmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye'den onlara başarı dileklerini sunduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Dualar ediyoruz. Ben de huzurlarınıza olimpiyatların rozetiyle çıktım. Bu, çok büyük bir organizasyon Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları. Bildiğiniz gibi 3 ülke, 3 şehriyle şu anda yarışıyor; Tokyo, Madrid ve İstanbul var. Bize göre İstanbul en hazırlıklı şehirlerin başında. Çünkü, 14 milyona yakın nüfusuyla, pek çok sahip olduğu spor tesisleri ve konaklama tesisleriyle ve çevresindeki illerde yeni yapılabilecek olan tesislerin de katılmasıyla olimpiyatların standartlarına çok kolay ulaşılabilecek, hatta mevcutlara ilaveten yeni tesislerin de birtakım imkanların meydana getirilmesi isteniyorsa, neye mal olursa olsun, birkaç katrilyon da var bu işin içerisinde... Türkiye bunları karşılayacağını da taahhüt ediyor."

Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının da eğer olimpiyatların Türkiye'de yapılması halinde madalya alanların her birine Olimpiyat Köyü'nden bir daire verebileceğini söylediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bundan daha güzel bir imkan olmaz. Umarız oylamaya katılanlar Türkiye'nin, İstanbul'un, bu avantajlarını düşünür ve İstanbul lehine oylarını kullanırlar. Mesele bizim açımızdan o kadar önemli hale geldi ki sayın Başbakanımız bildiğiniz gibi G-20 Zirvesi'nde, St. Petersburg'dan 16 saat 'non-stop' uçuşla Arjantin'e geldi. Bu kadar yoğun işlerinin içinde, çok önemli saydığı için bu konuyu bizzat kendisi sunum yaptı. Şu saatte onların hepsi bitti, Türkiye saatiyle saat 21.00 gibi oylamalar başlayacak. Umarım ki akşam 22.00, 23.00 gibi sonuçları öğreneceğiz. Biz kazanmayı, kurada çıkmayı, tercih edilmeyi umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak, kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da çok şey kazanacak, Türkiye de çok şey kazanmış olacak. Eğer siyasi sebeplerle tarafgirlikle veya bazı ülkelerin, kıtaların kendi aralarındaki dayanışması dikkate alınacaksa, sonuçlar farklı olabilir. Ama biz mevcut tesislerimizle, imkanlarımızla ve İstanbul'un güzelliğiyle oy kullanacak 100'e yakın insanın tercihlerini etkilediğimizi düşünüyoruz."

"İstanbul'un olimpiyat adaylığını konuşurken, Kılıçdaroğlu'ndan ve onların seyahatlerinden bahsetmeyelim"

Bir gazetecinin, "CHP heyetinin Mısır ziyaretinin ardından Gazze'ye yapacağı ziyaret, basında yer aldı. Bu ziyaretler zincirini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Arınç, "Bu tamamen farklı bir konu, onu ben aslında  çok geniş değerlendirdim, ama basınımızın dikkatinden kaçtı. Zannediyorum, biz canlı yayın yaparken, Obama da St. Petersburg'dan canlı yayın yapıyordu. Dünkü konuşmamı, ajanstan veya başka bir yerden temin ederseniz, orada bu seyahatlere ilişkin, çok özel şeyler söyledim. Onları bulup yayınlayın lütfen. Şimdi İstanbul'un olimpiyat adaylığını konuşurken, Kılıçdaroğlu'ndan ve onların seyahatlerinden bahsetmeyelim" yanıtını verdi. 

"Milli takımın önünü açtı"

Arınç, futbolda Türkiye A milli takımının, Andorra karşısında aldığı 5-0'lık galibiyete ilişkin bir soru üzerine, dün akşam ki maçı izlediklerini 5-0'ın çok güzel bir başarı olduğunu, gollerden 3'ünü Umut'un, 2'sini de Burak ve Arda'nın attığını belirtti.

"Bak senin gibi izlemişim" diye espri yapan Arınç, şöyle devam etti: "Bu bizi mutlu etti. Neden mutlu etti? Çünkü milli takım kötüye gidiyordu. Tarihinde hiç bu kadar başarısız olmamıştı. Ben konuşan bir insanım, çok sevdiğim halde, Abdullah Avcı ve onun takımı hakkında çok eleştirilerde bulundum. Türkiye öyle bir milli takımla hep başarısız oldu. Çok şükür kendisi asalet gösterdi ve bizzat kendisi istifa ederek, milli takımın önünü açtı.

Bence çok deneyimli çok başarılı futbolcularımız var, iyi bir teknik direktörle başarılı sonuçlar alabilir. Avcı döneminde yurt dışında, oynayan gençlerimizi bir araya getirerek, hiçbir hazırlık ve uyum çalışması yapmadan, sahaya sürülüyordu. Her seferinde mahcup oluyorduk. Herkes kıymetli olabilir, ama önemli olan takım oyunudur. Takım oyununun iyi bir arkadaşlıkla birbirini tanıyarak ve bir sistem içinde, güçlendirilmesi lazım."

"Umut golleri attı, umut kapısı açıldı"

Fatih Terim'in, çok başarılı bir teknik direktör olduğunu ve bunu bütün dünyanın kabul ettiğini ifade eden Arınç, şöyle dedi: "Onun gelişi bile neticeyi etkiledi' diye düşünüyorum. Diyebilirsiniz ki Andorra, hiçbir maçında başarılı olamadı, hep gol yedi. Ama önemli olan, bir milli takımla karşılaşmaktır ve iyi bir oyunla iyi bir sonuç almaktır. Ben Romanya karşısında da bir galibiyet bekliyorum, çünkü milli takıma güveniyorum. Özellikle bu son başarı ve heyecanla zannediyorum iyi bir sonuç alacağız. Ondan sonra da Brezilya'nın yolu açılabilir. Ümitli olalım. Umut golleri attı, umut kapısı açıldı. İyi olacak inşallah."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem