Arabistan Veliaht Prensi öldü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Naif Bin Abdülaziz öldü.Suudi Arabistan devlet televizyonu, kraliyet kaynaklarına dayanarak, Prens Nayif'in öldüğünü duyurdu. Prens Nayif bir süredir ABD'de tedavi görüyordu.Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Sultan Bin Abdülaziz El

Arabistan Veliaht Prensi öldü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Naif Bin Abdülaziz öldü.

Suudi Arabistan devlet televizyonu, kraliyet kaynaklarına dayanarak, Prens Nayif'in öldüğünü duyurdu. Prens Nayif bir süredir ABD'de tedavi görüyordu.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Sultan Bin Abdülaziz El Suud'un hayatını kaybetmesi üzerine veliaht seçilen Prens Nayif 1975'ten bu yana içişleri bakanlığı görevini yürütüyordu.

Reform yanlısı olan Kral Abdullah, kraliyet ailesine dini meşruiyeti veren aşırı muhafazakâr Vahabi din adamlarının tepkilerine rağmen modernleşmeden yanayken, Prens Nayif daha muhafazakâr ve din adamlarına çok daha yakın duran bir isimdi.

Prens Nayif din adamlarına çok daha yakın duran bir isimdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem