Anahtar Deliği 19.09.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 19.09.2016

ALİ ÖZTÜRK’ÜN BAKAN SOYLU’YA MAZHAR YILDIRIMHAN ÇAĞRISI VE AKLIMIZA GELEN SORULAR

Günebakış Gazetesi sahibi Ali Öztürk bugün köşesinde Mazhar Yıldırımhan konusunda İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi. “Al onu yanına bırakma” dedi. Kıyak geçti.. Alladı pulladı. Daha önce de buna paralel yazıları KTÜ Rektörlük Seçimleri öncesi ve sonrası Yusuf Şevki Hakyemez ile Rektör Süleyman Baykal için yapmıştı.. Neyse o konuya girmeyelim sayfalar yetmez. İlgimizi çeken cümleleri önce paylaşalım.. Süleyman SOylu ve başarısını istemek adlı köşe yazısında Mazhar Yıldırımhan konusunda şunları kaleme aldı;;

….. Bakan Soylu’nun başarısı Türkiye’nin başarısıdır. Soylu’nun başarısı Trabzon’un başarısıdır. Bakan Soylu’nun başarısı bu bölgenin başarısıdır. Bakan Soylu’nun Trabzon yerel siyasetine adım atığı günden bu ayan yaptığı en önemli tercih Mazhar Yıldırımhan ile yol arkadaşlığıdır. Yıldırımhan bu kenti sosyal ve siyasal perspektifle çok iyi analiz edebilen bir bürokrattır. Yıldırımhan bu partinin köklerinden gelen ve bu köklere ciddi etki edebilen ender isimlerden biridir. Yıldırımhan Trabzon yerel bürokrasisini iyi analiz edebilen ve yönlendirebilme iradesi taşıyan bir isimdir. Yıldırımhan şimdi Ankara bürokrasisinde yer edinmiş ve Trabzon taleplerini Soylu adına takip etmeyi başarıyla sürdürmüştür. Yıldırımhan Ankara bürokrasisini kendisi için değil Soylu ile yol arkadaşı olmak için istemiştir. Soylu olmadan müsteşar yardımcılığı Yıldırımhan için bir hiçtir. Yıldırımhan-Soylu ilişkisine gelince; Mazhar bey Bakan Soylu için Ankara bürokrasisinin güvenilir bir köprüsüdür. Mazhar bey Bakan Soylu için Trabzon köprüsünün en sağlam dinamiğidir. Trabzon’dan yüzlerce, binlerce talebe cevap verebilecek ve bunun sorumluluğunda bir isimdir. Mazhar bey Bakan Soylu için vazgeçemeyeceği kadar önemli bir yol arkadaşıdır. Mazhar bey bakan Soylu’nun icraatları karşısında gerektiğinde ilkelerini bağrında saklı tutarak yol arkadaşlığını önemseyen bir isimdir. Bakan Soylu Mazhar Yıldırımhan’ı mutlaka ama mutlaka yanına almalıdır. Trabzon için kendisi için ve Mazhar bey için. Bu karar Yıldırımhan için olduğu kadar Bakan Soylu için de önemlidir. Trabzon’da siyaset yapan Bakan Soylu için Yıldırımhan vazgeçilmez bir isimdir”

3 paragrafta 10 taneden fazla Yıldırımhan ve Mazhar kelimesini kullandığını saydık. Neydi bu kadar üzerinde durdu orasını anlamadık. Biz bunlara aslında takılmadık. Takıldığımız nokta şurası. Diyorki Trabzon’dan gelen talepleri ancak o iletir! Diğer 3 vekil ne yapıyor peki? İletmiyor mu? Bizimde aklımıza böyle bir soru geldi..

YUSUF TURGUT NE YAPACAK?

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut oldu. Yusuf Turgut cemiyetin kongresinde tartışma yaratacak polemiğe girecek konulardan kaçındı.

Tekin Atay direkt konulara sitemkar giriş yaptı. Camiada eksikleri dile getirdi. Kendi üslubunca..

Atay kaybetti. Yusuf Turgut şimdi yoluna devam ediyor. Şaibeli denilen koltuğu daha güçlü daha net bir şekilde eline aldı.

Şimdi Yusuf Turgut ne yapacak?

Bakalım bundan sonra yaklaşımları ne olacak?

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin büyük bir itibar erozyonuna uğradığı şu günlerde yapacağı hamleler çok önemlidir.

Bu arada Tekin Atay’ın listesinde yer alan Hikmet Aksoy cemiyet üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı.

MUHARREM USTA’NIN GÜNDEMİ MANİPÜLE ETME ÇABASI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, son açıklamaları inanılmazdı.

Transferlerde yapılan hatalar, saha sonuçlarında alınan kötü skorlar ortadayken hala ‘ellerini ovuşturanlar’ ‘manipüle edenler’ falan gibi cümleler kurdu. Bir de üstüne gündemi değiştirmek için ‘bu kulübü bu duruma düşürenleri tarih affetmeyecek’ diyor. E sayın Usta elinizi vicdanınıza koyun..

Biz geçmiş dönemde yapılan hataları faaliyet raporlarını defterleri irdeleyin derken neden susuyordun?

Eski Başkan Hacıosmanoğlu’na en güzel vedayı sen yapmadın mı?

Bunları size hatırlatanları ‘fitnecilikle’ suçluyordun. Hani birlik diyordun, beraberlik diyordun, kimseyi suçlamadan hep birlikte diyordun. Yapma sayın Usta! Hatalarınızı örtmek için böyle duygusal yanlı çıkışlar yapmayın. Şu anda gündemi değiştirmeye çalışan manipüle eden sizsiniz! Bu takım 3 maç üst üste nasıl 3 puan kaybeder. Hemde ligin en alt takımlarına karşı? Söylermisiniz?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem