Akaryakıta zam getiren yasa kaldırıldı

Gümrük Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayınlandı. Yapılan değişiklik, gümrükteki eşyalarla ilgili, "Bunun için devreden ve devralan tarafından ilgili gümrük idaresine ayrı ayrı dilekçe, taraflar arası devir sözleşme

Akaryakıta zam getiren yasa kaldırıldı
Gümrük Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayınlandı. Yapılan değişiklik, gümrükteki eşyalarla ilgili, "Bunun için devreden ve devralan tarafından ilgili gümrük idaresine ayrı ayrı dilekçe, taraflar arası devir sözleşmesi ve eşyaya ait gümrük vergileri ile para cezalarının devralan tarafından üstlenileceğine dair taahhütnamenin verilmesi gerekir" hükmünü yürürlükten kaldırıyor.
 
MOTORİNİN MALİYETİNİ ARTIRIYORDU
 
Bugün devreye giren değişiklikle, ithal petrol ürünlerinin antrepoya teslimi sonrasında yapılacak devir işlemleri için satış kontratı düzenlenmesi ve buna bağlı olarak depoda saklanan petrol ürünlerine yüzde 1"e yakın vergi uygulanmasından vazgeçilmiş oldu. Böylece, 15 Mayıs"ta devreye sokulan ve özellikle ithal motorin maliyetlerinde ciddi artışa yol açtığı gerekçesiyle sektördeki firmaların karşı çıktığı uygulama üzerinden bir ay bile geçmeden devre dışı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem