44 şehit için 44 koç kesildi

Eyüp Belediyesi şehit aileleri için 44 şehit adına 44 koç kesti. Kesilen koçlar şehitlerin ailelerine teslim edilirken, şehit yakınları unutulmadıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Eyüp Sultan Camii'nde kılınan bayram namazın ardından vatandaşlarl

44 şehit için 44 koç kesildi

Eyüp Belediyesi şehit aileleri için 44 şehit adına 44 koç kesti. Kesilen koçlar şehitlerin ailelerine teslim edilirken, şehit yakınları unutulmadıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Eyüp Sultan Camii'nde kılınan bayram namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın daha sonra şehitler için hazırlanan kınalı koçların kesimine katıldı. Eyüplü şehitler için 46 kurban kesilmesi planlanırken 2 şehit ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu belirterek kendilerinin kurban kesebileceğini iletmesi nedeniyle 44 kurbanlık koç kesildi.

Vatandaşlara kavurma ikram edildi

Dualar eşliğinde kurbanlar kesilirken şehit aileleri de alanda hazır bulundu. Kesilen kurbanlar şehit ailelerine teslim edilirken diğer iki kurbanlık koç ise kesilerek vakıflara bağışlandı.

Başkan Aydın kesimin ardından vatandaşlara elleriyle kavurma ile pilav dağıttı. Başkan Aydın, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi. Başkan Aydın, “Şehit olan kardeşlerimiz adına manevi bir vekâletle kurban kestiriyoruz. Geçen sene 43 şehidimiz adına kurban kestirirken iken bu sene maalesef sayı arttı. Her sene bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ailelerimiz burada onlar da çok memnunlar. Bir anlamda belki bu vesileyle gönüllerine su serpiyoruz. Yavrularını hayırla yad etmelerine vesile oluyoruz. Güzel bir gelenek. Her günümüz böyle bayram gibi olsun. Bu bayramlar inşallah birlik beraberliğimize vesile olur” dedi.

Yurt dışından Bayram için geldiğini söyleyen şehit yakını Ertürk Dinçer, organizasyonu çok beğendiğini dile getirdi. Dinçer, “Ben Los Angeles'te yaşıyorum. İlk defa geliyorum Eyüp Sultan'a. Ben şehit vakıflarına bağışlarda bulunuyorum. Bu organizasyonu beğendim. Bu bakımdan belediyeyi tebrik ederim” dedi.

Oğlunun Kahramanmaraş Pazarcık'ta şehit olduğunu söyleyen anne Fadik Korkmaz ise, “Allah razı olsun unutmadılar. Çok teşekkür ediyoruz onlara” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem