35 Sivilin Ölümüne Soruşturma

TSK, Irak sınırında meydana gelen ve 35 köylünün hayatını kaybettiği olay için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

35 Sivilin Ölümüne Soruşturma

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava saldırısının Türkiye sınırları dışında meydana geldiğini söyleyen Hüseyin Çelik, ölen 35 kişinin kimlikleri ve saldırı mahalinde bulunma nedenlerinin kesin ve net biçimde ortaya çıkması için soruşturma sonucunun beklenmesini istedi.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK toplantısı ardından açıklamada''Öldürülen insanların büyük çoğunluğu aynı ailenin mensuplarıdır. Bunların içinde korucu çocukları vardır, bir gazi çocuğu vardır. Dolayısıyla olay, üzücü bir olaydır. Ama nihai sözü söylemek, nihai yargıya varabilmek için buradaki adli ve idari soruşturmanın bitmesini beklemek en akılcı olur.'' dedi.

Çelik, olayda bir kusur varsa bunun 'örtbas edilmeyeceği' sözünü vererek, "Yapılan bir hata varsa, hukuk devleti mantığı içinde bu tespit edilecektir. Bunun gereği neyse bu yapılacaktır" dedi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırı konusunda ilk bilgiler sabah erken saatlerde ajanslara ulaşmaya başladı, ancak hükümet yetkilileri akşam saatlerindeki MKYK toplantısına dek hiç bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem