180 Kilo eroin ele geçirildi

 İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine uyuşturucu madde yüklü olduğu ileri sürülen İran plakalı 3 otomobili yakın takibe aldı.Bir süre izlenen otomobiller, Ümraniye'de uyuşturucuları başka bir araca teslimat için bir a

180 Kilo eroin ele geçirildi

 İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine uyuşturucu madde yüklü olduğu ileri sürülen İran plakalı 3 otomobili yakın takibe aldı.

Bir süre izlenen otomobiller, Ümraniye'de uyuşturucuları başka bir araca teslimat için bir araya geldikleri sırasında operasyon başlatıldı. El konulan 3 otomobil detaylı aramalardan geçirilmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan incelemelerde otomobillerin LPG tankı, döşeme altları ile çeşitli özel bölmelerine gizlenmiş 343 paket halinde toplam 180 kilo 800 gram eroin maddesi bulundu. Bunun üzerine İran uyruklu Peyman Sıami G, Soheil K, Sajjad Eslam D, Saleh V, Farıba Nourı B. ile Türk uyruklu İlhami Y. gözaltına alındı. Şüphelilere ait 3'ü İran plakalı 4 otomobile el kondu.

İran üzerinden karayolu ile yurda sokulduğu anlaşılan uyuşturucunun burada mal sahibi İlhan Y.'ye teslim edildikten sonra çeşitli Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiği belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan Sajjad Eslam D. ile Farıba Nourı B.'nin evli olduğu öğrenilirken, Farıba Nourı B.'nin uyuşturucu sevkıyatından haberdar olmadığını ve Türkiye'ye turist olarak geldiğini ifade etti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan bu kişilerden 5'i tutuklanırken, Farıba Nourı B. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem