Bakan Bilgin'de EYT müjdesi! EYT 'de yıl ve prim değişmiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yıl ve prim şartının değişeceği iddialarını değerlendirdi.

Bakan Bilgin'de EYT müjdesi! EYT 'de yıl ve prim değişmiyor

Bakan Bilgin, hazırladıkları düzenlemede 1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartında değişiklik olmayacağını açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT düzenlemesi hakkında konuşan Bakan Bilgin, söz konusu düzenlemenin sınır koyan değil, herkesi kapsayan bir düzenleme olacağını söyleyerek, prim ve yıl şartıyla ilgili alınan kritik kararı açıkladı. Aralık ayında Meclis'e gelecek EYT düzenlemesiyle ilgili bilgi veren Bilgin, şöyle konuştu:

PRİME TAKILAN OLMAYACAK
"EYT konusunda çok açık söyledim. Bugün 1,5 milyon civarında dediğim rakam, haziranda aldığımız veri. Bu rakam yıl sonu itibarıyla değişir. Çünkü orada neye bakıyoruz? Prim gün sayısına. Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söylendi. Prime takılanlar olmayacak. Neden olmayacak? Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5 bin ve 5 bin 400.

'KÖTÜ SENARYOLARI AKILINIZDAN SİLİN'
Bu, kötü senaryoları kafanızdan silin. Öyle bir şey yok. Bugün bu arkadaşlar yıl sonu itibarıyla emekli olabilecek olanlar, bu düzenlemeyi yaptığımızda emekli olacak da geriye kalan yaklaşık 4 milyon insan ne olacak? İki şartı kaldırmıyoruz; prim gün sayısı ve yıl sayısı. 

KADINLAR İÇİN 20, ERKEKLER İÇİN 25 YIL ŞARTI
EYT'de kadınlar 20 yıl, erkekler 25 yıl şartını yerine getirdikleri zaman bundan istifade edecekler. Yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil. Zannedersem bu açıklamalarım yeterli olmuştur."

SGK'DA YOLSUZLUK İDDİASI
SGK'da yaşanan yolsuzluk olayıyla ilgili konuşan Bakan Bilgin, yolsuzluğa bulaşan kişilerin yargıda hesap vereceğini söyleyip şöyle konuştu:

"Devletin neresinde bir yolsuzluk iddiası varsa onu takip ediyoruz. SGK ile böyle bir iddia var. İşin başına müfettişler ve bir hukukçu arkadaş görevlendirdim. 1 milyar lira civarında bir rakam. Bütün oradaki yolsuzluk hadisesine bulaşmış kişiler, onun hesabını yargıda verecekler. Bazılarını işten attım, işlerine son verdim.

Süleyman Bey'in akrabası iddia edilen kimse yok. Süleyman Bey ile de hiçbir alakası yok. Tümüyle savcıya ilettim. Bu iddialar nereden çıkıyor bilmiyorum gerçekliği yok. Suçluları attım ve savcılığa verdim. Başkası çıkarsa ona da gereğini yaparım kimsenin şüphesi olmasın."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem