Trabzon'dan Gürcistan önerisi!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Türkiye’nin komşuları ile iyi ilişkileri bulunduğunu belirterek Gürcistan’la pasavan geçişlerin başlatılması çağrısında bulundu.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulusoy, Türkiye-Gürcistan

Trabzon'dan Gürcistan önerisi!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Türkiye’nin komşuları ile iyi ilişkileri bulunduğunu belirterek Gürcistan’la pasavan geçişlerin başlatılması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulusoy, Türkiye-Gürcistan ilişkilerinde hiçbir sorunun olmadığına dikkat çekerek pasavan (Türkiye Cumhuriyeti ile sınırları olan ülkelerin sınır bölgeleri içinde oturan Türk vatandaşlarına serbestçe gidip gelmeleri için verilen belge) geçişlere izin verilmesinin zamanı geldiğini söyledi. Gürcistan ile Türkiye arasındaki Sarp Sınır Kapısı’ndan ortalama günde bin 300–bin 400 aracın geçiş yaptığını hatırlatan Ulusoy “Bu kapıları biraz daha geliştirmeliyiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ile vizeleri kaldırdı. Gürcistan ile de bir sorunumuz yok. Pasavan geçişler başlatılmalıdır” dedi.

“Komşularımızla ilişkilerimiz azalmıştır” diyen Ulusoy, meclis üyeleri ve iş dünyasına yaptığı çağrıda, komşu ülkeler ile ilişkileri artırmaya çalışmalarını istedi. Irak, Suriye, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya ve Azerbaycan gibi ülkelere daha sık gidilmesi gerektiğini kaydeden Ulusoy, ”Maalesef ilişkilerimizi azalttığımızı ülkenin dış ticaret rakamları ortaya koyuyor. 2010 yılında Türkiye’nin ithalatı 185 milyar dolar iken İhracat 113 milyar dolar düzeyinde kaldı. Maalesef komşularımızla ilişkilerimiz gerilemiştir. Daha çok komşularımızla dostluklarımızı ilişkilerimizi artırmamız gerekiyor. Komşularımızla ilişkilerimizi daha iyi tutmalıyız ” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi