Teşvik Yasası 6 yıl uzatılıyor

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 24. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Batman İl Defterdarlığı tarafından Yeni Kültür Müdürlüğü konferans salonda düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Törende konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türki

Teşvik Yasası 6 yıl uzatılıyor

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 24. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Batman İl Defterdarlığı tarafından Yeni Kültür Müdürlüğü konferans salonda düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Törende konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’de toplamda vergi yükünün yüksek olduğuna dair bir algının olduğun söyleyen Şimşek, bu algının tam gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
 
ALKOL İLE TÜTÜN VERGİLERİ ARTIRILDI
 
Alkollü içecekler üzerindeki vergi oranlarını arttırdıklarını dile getiren Bakan Şimşek, “Türkiye’de alkollü içecekleri ve tütün ürünlerinin vergilerini artırdık. Özellikle tütün bağlamında söylüyorum vatandaşımız hiç içmezse ve bize hiç vergi vermezse ben memnun olurum. Kapalı yerde içimi yasakladık vergileri de yükselttik amacımız halk sağlığıdır.” dedi.
 
Konuşmanın ardından Bakan Şimşek Batman’da vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.
 
5084 TEŞVİK YASASI 6 YIL DAHA UZATILACAK
 
5084 teşvik yasası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Şimşek, Teşvik yasasının Batman’ın 6. bölge olduğu için 6 yıl daha uzatılacağını müjdeledi.
 
Vergi Haftası programının ardından BGC’yi ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “5084 sayılı teşvik yasasın esas boyutu yani istihdam teşvikiydi. Yani istihdam maliyetlerini aşağı çeken düzenlemelerdi. Bu boyutu ile 6 yıl daha uzatmaya gideceğiz. 5084 tam boyutu ile birebir uzatılıyor diyemem çünkü 5084 farklı bir teşvik programıydı farklı unsurları vardı ama temel unsurlardan biri istihdam teşvikiydi. İstihdam teşviki belli bir programda bir 6 yıl daha uzatacağız.” Bakan Şimşek son olarak BGC’nin yeni yönetimiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi