Merkez Bankası'ndan Kredi Büyüme Sınırlarına Sıkılaştırma: Yeni Limitlerle Enflasyonla Mücadele

TCMB, finansal istikrarı sağlamak amacıyla kredi büyüme hızlarına yeni sınırlamalar getirdi. Ticari ve ihtiyaç kredilerinde aylık büyüme sınırları düşürülürken, taşıt kredilerinde sınır korundu.

Merkez Bankası'ndan Kredi Büyüme Sınırlarına Sıkılaştırma: Yeni Limitlerle Enflasyonla Mücadele

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), finansal istikrarı sağlamak ve enflasyonla mücadelede etkinliği artırmak amacıyla kredi büyüme hızlarına yeni sınırlamalar getirerek para politikasını daha da sıkılaştırdı. Banka tarafından yapılan açıklamada, TL ticari krediler, ihtiyaç kredileri ve taşıt kredileri için belirlenen aylık büyüme sınırlarında düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Detaylara göre, TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı yüzde 2,5'ten yüzde 2'ye indirilirken, bireysel ihtiyaç kredilerindeki aylık büyüme limiti yüzde 3'ten yüzde 2'ye çekildi. Taşıt kredilerinde ise mevcut yüzde 2'lik sınırın korunacağı kaydedildi.

TCMB'den yapılan açıklamada, kredi büyümesini sınırlayıcı bu önlemlerin yanı sıra, menkul kıymet tesisi ve zorunlu karşılık uygulamaları aracılığıyla kredi büyümesine dayalı tedbirlerin etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Ayrıca, banka parasal aktarım mekanizmasını güçlendirici ilave adımların üzerinde çalışıldığını duyurdu.

Bu kararların altında yatan ana motivasyon, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmak olarak açıklandı. TCMB'nin 22 Şubat'ta gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısının özetinde, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi halinde para politikası duruşunun daha da sıkılaştırılacağı ve kredi büyümesi ile mevduat faizlerinde beklenmeyen gelişmelerin parasal aktarım mekanizmasının desteklenmesini gerektireceği belirtilmişti. Bu adımlar, TCMB'nin enflasyonla mücadelede kararlılığını ve finansal istikrarı koruma hedefini vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler