Kripto Para Piyasasında Yükseliş! Ethereum ETF Beklentisi ve Çin Yeni Yılı

Kripto para piyasasındaki yükselişlerde "Çin yeni yılı" ve "ETF gelişmeleri" etkili oldu.

Kripto Para Piyasasında Yükseliş! Ethereum ETF Beklentisi ve Çin Yeni Yılı

Kripto para piyasası, son dönemde yaşanan yükseliş trendiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Uzmanlara göre, bu yükselişin arkasında Ethereum spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanma beklentisi ve Çin Yeni Yılı'nın başlaması gibi önemli faktörler yer alıyor. Coinmarketcap verilerine göre, piyasa değeri 2 trilyon doları aşarak Kasım 2021'deki 3 trilyon dolarlık rekor seviyesine yaklaşmış durumda.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularını onaylaması, piyasada önemli bir hareketliliğe neden oldu. Onaylanan 11 başvuru sonrası, işlem hacmi 45 milyar doları aşarken, Bitcoin fiyatı 52 bin dolar seviyesini geçti.

Beykent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Batuhan Tufaner, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları ve dolar endeksindeki değişimlerin yanı sıra, spot Bitcoin ETF onaylarının piyasadaki yükselişte etkili olduğunu belirtti. Tufaner, Ethereum ETF'lerine olan beklentinin ve küresel ekonomik verilerin de piyasayı etkilediğini vurguladı.

Kripto para uzmanı Helin Çelik ise, Bitcoin'de beklenen ödül yarılanmasının ve Çin'deki yeni yıl kutlamalarının piyasaya olumlu yansıdığını ifade etti. Çelik, "Altın Hafta" olarak bilinen bu dönemde, Çin'de kripto paralara olan ilginin ve ETF'lere yapılan net girişlerin piyasadaki iyimserliği gösterdiğini dile getirdi.

Fed'in faiz politikaları ve jeopolitik gelişmelerin de kripto para piyasasını etkileyen diğer önemli faktörler arasında olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, bu dinamiklerin piyasa üzerindeki etkilerini yakından takip etmenin önemine dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler