Ortaokul ve Liselerde Ortak Sınav tarihleri ne zaman? İkinci dönem ortak sınav tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim yılı ikinci döneminde Ortaokul ve Liselerde ortak sınav tarihlerini açıkladı.

Ortaokul ve Liselerde Ortak Sınav tarihleri ne zaman? İkinci dönem ortak sınav tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 akademik yılının ikinci yarısında gerçekleştirilecek Ortaokul ve Liselerde ortak yazılı sınavların tarihlerini ve ayrıntılarını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, 26 Mart 2024 Salı günü 6. sınıf öğrencileri için Türkçe ve 9. sınıf öğrencileri için Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden, 27 Mart 2024 Çarşamba günü ise her iki sınıf düzeyi için Matematik dersinden sınav yapılacak. Bakanlık, sınavların içeriğinin daha kapsamlı olmasını ve öğrencilerin sınavlara daha hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla konu ve kazanımlara göre soru dağılım tablolarını da yayımladı.

Detaylara göre, ortaokul 6. sınıf Türkçe dersi sınavı 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya kısa cevaplı soru olmak üzere toplamda 16 sorudan oluşacak. Aynı sınıfın Matematik dersi sınavı ise 10 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan meydana gelecek. Lise 9. sınıf öğrencileri için Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınavı 7 açık uçlu veya kısa cevaplı soru, Matematik dersi sınavı ise 8 açık uçlu veya kısa cevaplı soru içerecek.

Bu açıklama, sınavlara girecek öğrenciler ve eğitimciler için önemli bir rehber niteliğinde olup, öğrencilerin sınavlara daha sistemli ve bilinçli bir şekilde hazırlanmalarına olanak tanıyacak. Eğitim Bakanlığı, bu adımla eğitimde kalitenin artırılmasını ve öğrenci başarılarının maksimize edilmesini hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim