Hacıosmanoğlu'nun konuşması sorun yarattı!

Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kent Sorunları Toplantısı dün Vali Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi. TBMM’de görüşmelerin devam ettiği bir süreçte yapılan toplantıya vekiller katılamazken sorunlar kent d

Hacıosmanoğlu'nun konuşması sorun yarattı!
Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kent Sorunları Toplantısı dün Vali Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi. TBMM’de görüşmelerin devam ettiği bir süreçte yapılan toplantıya vekiller katılamazken sorunlar kent düzeyinde ele alındı.
 
Genç, Çimento Fabrikasını Konuştu
Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı imar konusunda ciddi sorun yaşandığını belirtirken, Vali Öz, benzer soruna dikkat çekti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çimento fabrikasını gündemine alırken, doğalgaz ve yatırım adası sorumlarının önemine dikkat çekti.
 
Gürdoğan, Lojistik Sorununu...
Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, Büyükşehir Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin üniversitelere kazandırılmasının gerekliliğini kaydetti. DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Hopa- Batum Demiryolu ve Lojistik konularını gündene getirdi.
Yaylalı, Demiryolunu....
 
TMMOB İKK Sekreteri Mustafa Yaylalı ise Trabzon-Erzincan Demiryolu’nun biran evvel hayata getirilmesini çin çalışma yürütülmesini istedi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise yine Sadri Şener ve Faruk Özak’ı eleştirdi. Hacıosmanoğlu’nun eleştirileri kurul üyelerini rahatsız etti. 
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından başlatılan, ‘Trabzon İçin Gelişim Stratejisi’ toplantısında şehrin belli başlı konuları gündemde ağırlık teşkil ettiği öğrenilirken Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun konuşması ise kurul üyelerinde rahatsızlık yarattı.
 
İşte toplantıda konuşulan bazı konulardan başlıklar:
 
Trabzon Büyükşehir Belediye’si adına toplantıya katılan Seyfullah Kınalı’nın şehrin imarı konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ve herkesin bu konuya eğilmesi gerektiğini dile getirdiği öğrenilirken, Vali Öz’ün gelecek toplantılarda ilgili kurumların müdürlerinin de bulunması gerektiğini vurguladığı kaydedildi. Herkesin sorular sorulara cevap verme açısından bunun önemine vurgu yapan Vali Öz özellikle sahillerde tamamen izinsiz ve gelişigüzel yapılaşmalara tepki göstererek söz konusu binaların yıkılacağını dile getirdiği öğrenildi.
 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in çimento fabrikasının bulunduğu yerden kaldırılması konusuna değindiği konuşmasında, buna karşın yatırımcının da küstürülmemesi gerektiğine değindiği ve akabinde fabrikanın sanayi bölgesine taşınması gerektiğini dile getirdiği belirtildi. Genç’in ayrıca doğalgaz ve yatırım adası konularına da dikkat çektiği ifade edildi. Genç ayrıca şehirde başta trafik ve otopark sorunları ile elektrik konusunu gündeme getirdiği, turizm konusunda da şehrin duyarlı olması gerektiğini vurguladığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.
 
 
Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, Büyükşehir Belediyesi’nin gayrimenkulu olan binalarının makul bir fiyatla üniversitelerine kazandırılması gerektiği yönünde görüş belirttiği ve Trabzon şehrinin öğrenci merkezli bir şehir haline getirilmesi gerektiğini dile getirdiği ifade edildi. Otoyol konusunun da gündeme taşınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karadeniz, ‘Modern şehirlerde tarihi yollar ile ulaşım yolları ayrılıyor. Bizde de artık Samsun’dan başlayarak bütün Karadeniz’i kapsayacak bir otoyol gündeme getirilmelidir” dedi.
 
DKİB Başkanı A.Hamdi Gürdoğan, lojistik konusuna değinirken, Hopa-Batum demiryolunun önemini savundu. TMMOB İKK Sekreteri Mustafa Yaylalı ise Trabzon-Erzincan demiryolunun daha rantabl olacağını dile getirdi.
 
Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu Arsin OSB’de doğalgaz konusunun biran önce halledilmesi gerektiğini dile getirerek spor tesislerinin kullanılmasının önemine vurgu yaptı. Köleoğlu, Trabzon’da bir Spor Komitesi kurulması gerektiğini ve Trabzon’un spor turizmini de artık gündemine alması gerektiğini kaydetti.
 
 
Of TSO Başkanı Erdal Saral, çay sektöründe işçi bulamadıklarını ve yayla evlerinin de biran önce turizm anlamında devreye sokulması gerektiğini ifade etti.
AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar söz konusu toplantıların 1.5 ayda bir yapılması gerektiğini söyledi.
 
CHP İl Başkanı Yavuz Karan çimento fabrikasının kalkmasının ardından o bölgenin kruvaziyer liman olması gerektiğini dile getirerek, Trabzon’da bundan sonra kentsel dönüşümlerin devam edeceğini düşünmediğini söyledi. Vali Öz, Karan’ın bu söylemlerine ise, Trabzon Limanı’nın yat ve kruvaziyer limanı olması gerektiğini, yük ve diğer işlerin yürütüldüğü alternatif bir liman yapılması gerektiğini kaydetti.
 
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun son günlerde kamuoyunu da meşgul eden konuları toplantıda yeniden gündeme getirdiği öğrenilirken, DKİB Başkanı A.Hamdi Gürdoğan’ın Hacıosmanoğlu’nun söylemlerine karşılık, “Sayın Özak ile ilgili konuşmalarınızdan dolayı kendisine cevap hakkı doğmaktadır. Bu nedenle kendisi burada yokken bu söylemleriniz doğru değil” şeklinde bir tepki verdiği dile getirildi.
 
Hacıosmanoğlu süreçte haklı bir duruş sergilediklerini ve gidişattan vazgeçmelerinin söz konusu olmadığını belirterek, “Bu defteri kapatın diyorsanız ben bunu yapmam, çünkü ben böyle bir terbiye almadım” dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi